Peter Larsen Kaffe lancerer unik biokomposterbar kaffekapsel

Mad og drikke:

Dansk kaffefirma lancerer skelsættende miljøopfindelse

Nu kan alle drikke kapselkaffe med god samvittighed. Som de første lancerer Peter Larsen Kaffe nu en helt unik biokomposterbar kaffekapsel, der efter 12 uger i kompostbunken omdannes til muldjord

Læg din kaffekapsel i Nespressomaskinen, og smid den i kompostbunken eller i affaldsspanden efter brug. Det virker næsten for godt til at være sandt – men nu er det virkelighed.

Fremover behøver man ikke have ondt i samvittigheden, når man smider sine brugte kaffekapsler i skraldespanden. Peter Larsen Kaffe har sammen med det hollandske firma, ATI, udviklet en 100 % biokomposterbar kaffekapsel. Efter 12 uger er din gamle kapsel ganske enkelt omdannet til muldjord.

Og det er ikke bare godt nyt for danske kaffedrikkere – men særdeles godt nyt for miljøet.
De traditionelle aluminiumskapsler er op til 500 år om at blive nedbrudt af naturen – og de mere ’miljøvenlige’ plastickapsler efterlader mikroskopiske plasticrester, der siver ned i grundvandet. Derfor er Peter Larsen Kaffes kapsler en miljømæssig gamechanger, der kan gøre verden en lille smule grønnere. Kapslerne er lavet af fibre fra rørsukker, og dermed kan man smide kapslerne ud eller i kompostbunken, hvorefter de formulder på linje med alt andet bio-affald, når man følger de rette komposteringsprincipper.

”Mange nye brygmetoder vinder frem og særligt overgangen til engangsløsninger, hvor man brygger kaffen kop for kop, bringer for kaffedrikkerne nye muligheder med sig. Men også udfordringer og begrænsninger. De aluminiumskapsler, der indtil videre har været på markedet, giver ofte en god kop kaffe – men det går hårdt ud over miljøet, hvis man ikke sørger for at samle dem sammen og køre på genbrugspladsen med dem. Det problem er nu løst, og vi er stolte over resultatet,” siger Udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen.

Tendensen med kaffekapsler har eksisteret i nogle år, og stadig flere danskere vælger nemheden og variationsmulighederne, som en kapselløsning tilbyder. Men de tilgængelige kaffekapsler på markedet bærer på en miljømæssig slagside. De genererer meget affald og de anvendte materialer som f.eks. aluminium er gift for miljøet. Der er flere mere ’miljøvenlige’ kapsler på markedet, men problemet har været at udvikle en miljøvenlig oxygen membran, som holder på duften og kaffens smag inde i kapslen. Den er nu løst, og Peter Larsen Kaffe kan bryste sig af at være de første til at lancere kapslen.

Hos Peter Larsen Kaffe er de nye kaffekapsler derfor også blandt de nyheder, man er særligt stolte af. For ligesom Peter Larsen Kaffe var blandt de første på Fairtrade certificering og økologisk kaffe herhjemme, er de bionedbrydelige kaffekapsler en mærkesag for firmaet:

”Bæredygtighed er afgørende for os, derfor ser vi det også som et naturligt valg at investere ressourcer i at udvikle en kaffekapsel, der er bæredygtig og samtidig bevarer den gode smag af velbrygget kaffe,” forklarer Udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen.

Peter Larsen Kaffes unikke miljøvenlige kaffekapsler kan pt købes i Dansk Supermarkeds butikker, på kaffekapslen.dk samt peterlarsenkaffe.dk
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk