Nye måltidsråd - Vigtigt at nyde maden

Mad og drikke:

Danskerne får i dag tre nye måltidsråd, der skal styrke vores madkultur. Godt med fokus på måltidet, men pak de løftede pegefingre væk og husk at nyde maden, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Lær at lave mad – og lær det fra dig. Brug råvarer – og køb ind med ansvar for mennesker, dyr og klode. Spis sammen med andre – og nyd samværet og måltidet.

Sådan lyder de tre råd, som fødevareminister Dan Jørgensens Måltidstænketank præsenterer i dag. Sammen med rådene lanceres også fem ambitioner for den danske måltidskultur og et idékatalog med idéer til, hvordan den danske madkultur kan styrkes.

Hos Landbrug & Fødevarer er adm. direktør Karen Hækkerup glad for fokus på råvarer og måltiderne, men så gerne at madglæden var et større tema.

-Det er klart, at det at kunne lave mad og kende til forskellige råvarer i en eller anden form, er nødvendigt, hvis vi skal arbejde med at styrke den danske madkultur. Men det er vigtigt at huske glæden ved at spise og at nyde maden. Jeg synes de tre måltidsråd er gode, men der er lidt løftede pegefingre over dem, og det er synd, siger Karen Hækkerup.

Hun bakke op om det at have ambitioner for madkulturen i Danmark, men mener madglæde er grundstenen i god madkultur.

- På Madskolerne, som Landbrug & Fødevarer er en af aktørerne bag, er det, at det skal være sjovt at lære at lave mad, en af de vigtigste dagsordener. Det samme gælder, når vi tilbyder børn og unge at komme på gårdbesøg og se, hvor maden kommer fra. Det skal være lærerigt og sjovt. Hvis du én gang har gjort læren om mad, måltider og det at spise til en god oplevelse, så er der skabt basis for, at vi bliver ved med at være åbne og nysgerrige for at lære mere om mad og råvarer, siger Karen Hækkerup, og fortsætter:

-Der vil jo helt ærligt komme dage, hvor det ikke lige er det, at lære nye råvarer at kende eller inddrage hele husstanden i madlavningen, der står øverst på dagsordenen. Men synes man i bund og grund at madlavning og det at spise er forbundet med glæde og ikke bare en sur pligt i dagligdagen, så vil man også interesserer sig mere for, hvad man spiser. Glæde og nydelse er helt centralt, hvis vi skal styrke madkulturen i Danmark.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk