I dag er Mælkens Dag

Mad og drikke:

De fleste af enige om, at et glas svalende mælk er læskende og lækkert. Men mælk er meget, meget mere end det. Derfor fejres mælken verden over i dag.

Traditionelt har mejerivirksomheder markeret dagen individuelt, men i år hyldes mælken internationalt på tværs af mere end 30 lande. Det betyder, at mælken er i fokus den 1. juni lige fra solen står op i Wellington i New Zealand, til den går ned i San Francisco i USA.
Så hæv dit glas og skål i et glas iskoldt mælk.

Sådan deltager du i mælkens dag

Hovedaktiviteten på Verdens Mælkedag er at opfordre så mange mennesker som muligt til at fejre mælken. Det kan gøres ved at hæve mælkeglasset til en skål eller vise din favoritmåde at bruge mælken på i din dagligdag.

- Mælk har stor betydning for millioner af menneskers hverdag. Mange starter dagen med et glas mælk, en skål yoghurt eller en skive ost på morgenbrødet. For uanset alder er mælk en fødevare, som mange danskere nyder gennem hele livet. Og som landbrugsnation har netop mælkebønderne været en af hjørnestenene i den danske madkultur gennem århundreder. Det skal vi sammen fejre i dag, og jeg vil personligt drikke et ekstra stort glas mælk,” siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla.

Når vi skåler for mælken, indgår vi i dialog med en masse mennesker lige fra vores landmænd til vores samarbejdspartnere og de danske forbrugere. Vi vil derfor gerne opfordre alle til at dele et billede eller en video af et øjeblik med mælk på sociale medier under #worldmilkday.

I anledning af mælkens dag vil der i dag foregå en række aktiviteter med fokus på mælk. Der vil være aktiviteter forskellige steder i Arlas markeder verden over, som eksempelvis uddeling af smagsprøver.

Fakta om mælkens dag

Den 1. juni er international mælkedag. Den er også kaldet Verdens Mælkedag eller World Milk Day.
Verdens Mælkedag blev lanceret i 2001 af FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation. Målet er at øge folks opmærksomhed på mælks og mejeriprodukters næringsmæssige og økonomiske betydning.
Verdens Mælkedag fejres i år i mere end 30 lande i hele verden.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk