Få et smugkig hos Jeanne d’Arc - vinklubben kun for kvinder

Mad og drikke:

Lige fra du træder ind i det hyggelige butikslokale hos Wøldiche Vine bliver du mødt af en summen af kvindestemmer, snakken går lystigt allerede før vinsmagning er i gang, og jeg kan allerede nu afsløre - det bliver kun værre!

En helt almindelig onsdag aften har Jeanne Søgaard samlet 26 kvinder i vinklubben ”Jeanne d’Arc”. De er samlet for at smage på ”De hvide søstre fra Alsace”.

I et forsøg på at overdøve de mange stemmer slår Jeanne på glasset for at byde velkommen. Første forsøg slår ikke igennem, ”men jeg kender dem jo” siger Jeanne ”jeg ved godt at jeg bare lige skal slå en ekstra gang og være lidt insisterende. Sådan tror jeg da det er alle steder hvor mange kvinder er samlet.”

Jeanne d'Arc Vinklubben blev startet i efteråret 2013 af Jeanne, med det mål at etablere et forum for kvinder, som ønsker at udvide horisonten omkring vin. Et sted, hvor du kan få tilfredsstillet både nysgerrighed og smagsløg i godt selskab. Vinklubben afholder hvert år en række arrangementer, hvor man som medlem kan tilmelde sig og derigennem forøge sin vinviden og smage en bred række af vine. Arrangementerne har forskellige temaer, og på møderne deltager altid forskellige kompetente vineksperter. ”Jeg får altid en ude fra til at komme og fortælle, for jeg synes hurtigt det kan blive lidt trivielt hvis det var mig selv der skulle underholde om vinene” fortæller Jeanne Søgaard.

Denne aften er det en repræsentant fra Haller Vine som er kommet for at gøre klubbens medlemmer klogere på vinenes geografi, fremstilling, duft og smag og give gode råd til at sætte mad til de lækre vine.

Inde i butikkens bagerste lokale er der dækket borde og en fin platte fra Charlottes Kødgryder i Junget er allerede sat frem. På hver plads ligger også et skema over aftenens vine, så deltagerne har mulighed for at give point efter farve, aroma og smag i løbet af de par timer som vinsmagningen varer.

Efter en kort velkomst og en gennemgang af aftenens menu er damerne nu klar til start og Per (den ENESTE mand der får adgang) kan tage over.

Stille og roligt bliver deltagerne ført igennem de seks vine. Hver vin bliver krydret med en lille anekdote eller historie om hvordan lige netop denne her vin bliver fremstillet, og hvorfor den skiller sig ud. Små historier om maltetiske borge og små franske gader bliver blandet med kommentarer om dekantering, vinens udvikling - eller mangel på samme - sammen med maden samtidig med at nogle forarges over at en af deltagerne har gemt vin fra en ferie flere år tilbage. ”Det var ALDRIG sket hjemme hos mig” kommenterer en anden deltager - ”nej, men man kan jo glemme hvor man har gemt det”, lyder det fra den anden side af bordet. Af og til er det atter nødvendigt at tysse på forsamlingen, som bliver lidt mere højrøstet for hver vin.
”Der er ikke nogen der bliver pinligt berusede, men samtidig anbefaler jeg ikke at man kører hjem. I Jeanne d’Arc vinklub spytter vi ikke ud, og vi lader ikke slatterne stå”, siger Jeanne med et glimt i øjet.

Pludselig er to en halv time gået og glassene og tallerknerne tomme. Kvinderne begynder at bryde op, nogle skal lige have handlet lidt med hjem, andre skal lige snuse lidt rundt i butikken før alle går hver til sit og forsvinder ud i den lyse aften.

Læs mere om vinklubben på Wøldiche Vines hjemmeside, hvor du også kan blive medlem.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk