Dansk designikon møder julebordets ældste kunsthåndværk

Timothy Jacob Jensen er årets kreative kraft
Foto: Rosta Kommunikation
Timothy Jacob Jensen er årets kreative kraft
Mad og drikke:

Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.

I samarbejde med den prisvindende danske designer Timothy Jacob Jensen har juleakvavitten fået et nyt kunstnerisk lag, der komplimenterer flaskens særlige indhold og hylder nordens mange traditioner. Timothy har med sit karakteristiske formsprog skabt et personligt flaskemotiv, der afspejler hans egen tilgang til julemåneden.

Jul, jol og akvavit
Hvert år er udsmykningen af Aalborg Jule Akvavit noget særligt, og i år har Aalborg Akvavit og det danske designikon Timothy Jacob Jensen forenet Nordens mange traditioner i en flaske. Akvavit er en del af de nordiske madtraditioner og ikke mindst til jul, men i år tager juleakvavitten dig helt tilbage til vores oldnordiske rødder. Ordet jul stammer fra det oldnordiske ord `Jol´, hvor vores forfædre mødtes i december for at fejre, at dagene vendte og lysere tider var på vej. Timothy Jacob Jensen har sammen med sin mangeårige samarbejdspartner, grafiker Rikke Boe Nielsen, designet et motiv, der hylder den naturlige cyklus og hvordan universet nulstiller mørket og igen giver plads til lys og liv. Inspirationen er hentet fra Timothys første læretid som designer hos sin far, Jacob Jensen, og det personlige soltegn fremstår ved nærmere øjesyn som et moderne monogram med Timothy Jacob Jensens initialer.

Nye lag på traditioner
”December er for mig forbundet med vintersolhverv. Jeg har altid været betaget af, hvordan det hele begynder på ny, og vi igen går lysere tider i møde. Derfor var det oplagt, at jeg valgte mit personlige soltegn, mit monogram, til udsmykning af årets Aalborg Jule Akvavit. Det er inspireret af min første opgave i lære hos min far, Jacob Jensen. Her skulle jeg lære at tegne streger og cirkler. Cirklerne symboliserer livets cyklus, imens de lodrette streger er tegn for liv, og de vandrette streger er tegn for død. Det harmonerer perfekt med min fascination for solhvervet og årets gang,” forklarer designer Timothy Jacob Jensen.

Karakterstærk juleklassiker
Aalborg Jule Akvavit er en karakterstærk juleklassiker, der er fremstillet på nøjagtig samme opskrift siden lanceringen i 1982. Flasken prydes hvert år med et nyt unikt motiv, og tager samtidig ny form hvert 4. år. Det har gjort juleakvavitten til et særligt samlerobjekt. I sin nuværende form, med kantet hals og solid, rund bund, er flasken parat til sit andet år på de danske juleborde. Alt i alt et design, der i sig selv repræsenterer akvavittens mange smagsnuancer.

”Nyt år betyder nyt flaskemotiv. I kontrast til julens mange indtryk, har vi gjort meget ud af det simple udtryk, der er kendetegnende for Timothy Jacob Jensens designs. I år har vi fokuseret på årstidens naturlige skift og det faktum, at lyset langsomt, men sikkert, vender tilbage. Der var ingen tvivl om, at Timothy Jacob Jensen skulle lave motivet til Aalborg Jule Akvavit 2019, da vi synes, at hans ikoniske designstil giver flasken et særligt udtryk samtidig med, at det komplimenterer det særlige håndværk, som en akvavit og ikke mindst juleakvavitten er,” fortæller Lajs Kaznelson, kategorichef hos Aalborg Akvavit.

Aalborg Jule Akvavit med Timothy Jacob Jensens design forhandles hos vinhandlere og i førende dagligvarebutikker fra slutningen af oktober.

Aalborg Jule Akvavit 2019, vejl. pris: 189,95 kr. for 70 cl.

Timothy Jacob Jensen Timothy Jacob Jensen
Timothy Jacob Jensen startede sin designkarriere som lærling hos sin far, Jacob Jensen, i 1978. I 1990 købte han tegnestuen og etablerede siden hen tegnestuer i Shanghai og Bangkok samt grundlagde det ikoniske livstilsbrand JACOB JENSEN®.

Timothy er den mest prisvindende danske designer, som har sat et markant fodaftryk i designhistorien med sit arbejde for bl.a. Bang & Olufsen, Christiania, Ecco, Folkekirken, Gaggenau, Lufthansa, Thise, Vertu og Volvo.

I 2018 solgte Timothy sin aktieandel i Jacob Jensen Design og har siden etableret tegnestuen Timothy Jacob Jensen Studios i Hejlskov ved Limfjorden.

Læs mere på: www.timothyjacobjensen.com

Om Aalborg Jule Akvavit
Aalborg Jule Akvavit er en kraftig luksusakvavit, som siden 1982 har hædret den danske brændevinshistorie. Årets flaske indeholder den samme velsmagende juleakvavit, som er danskernes foretrukne tilbehør til julemenuen.

Aalborg Jule Akvavit er en hyldest til de to ”brændevinsfædre” Isidor Henius og Harald Jensen og er fremstillet efter de samme gamle recepter fra slutningen af 1800-tallet.

Tro mod traditionen har akvavitten bevaret alkoholstyrken på 47 % og er krydret med destillat af frø fra kommen, dild og koriander. Smagen opleves på sit 37. år stadig som tydelig kommen med diskrete noter af dild, fennikel, kanel og appelsin.

Se også mere på: www.aalborgakvavit.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk