Coop og Thise mejeri går sammen om økologisk oksekød

Thise og deres knap 70 landmænd går nu i samarbejde med Coop om økologisk oksekød.
Foto: Thise Mejeri
Thise og deres knap 70 landmænd går nu i samarbejde med Coop om økologisk oksekød.
Mad og drikke:

Det økologiske mejeri Thise og deres knap 70 landmænd går nu i samarbejde med Coop om økologisk oksekød.

Fra næste år vil kunderne i Coops butikker kunne købe oksekød fra Salling og omegn, økologisk og med høj dyrevelfærd.

Dermed brydes det nuværende monopol på økologisk dansk oksekød og kunderne sikres et større udbud af kød, der tager hensyn til dyrevelfærd og økologi.

I forvejen leverer Thise det meste af den økologiske mælk, som Coop sælger i sine 1200 butikker. På en ekstraordinær generalforsamling i denne uge har andelshaverne i Thise besluttet at gå med i projektet, Thise & Ko, og dermed opsige aftalerne med deres nuværende slagteri.

”For os er det en historisk beslutning, men også en logisk udvikling af det samarbejde, vi har haft med Coop de seneste 20 år, hvor forædling af vore råvarer og udvikling af nye kvalitetsprodukter har været det vigtigste. Med denne aftale får vores samarbejde en ny dimension, hvor vi udover mejeriprodukter sælger kød, som sikrer os indsigt og indflydelse med hele vores produktion,” siger salgschef Mogens Poulsen, Thise Mejeri.

I Coops Madagenda, Coop & Co., er økologi, dyrevelfærd og varer med en lokal forankring hjørnestene, og de opfyldes alle med det nye koncept.

”Siden vi satte priserne ned på alle vores økologiske varer, er salget steget og udbud og efterspørgsel er ude af balance. Med denne aftale sikrer vi vores kunder en større og stabil tilgang af økologisk dansk oksekød. Vi sikrer landmændene en garanti for afsætning og økonomi i fremtiden. Og ikke mindst sikrer vi fantastiske muligheder for at udvikle helt nye kvalitetsprodukter inden for økologisk kød,” siger kategorigruppechef Esben Meier, Coop.

De første økologiske kødprodukter fra Thise & Ko vil kommer i Coop-butikker til næste år.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk