Det er blevet nemmere at få tilskud, når du køber varmepumpe

BOLIG & LIVSSTIL:

Energistyrelsen har lempet kravene til hvilke varmepumper, der udløser tilskud. Det betyder, at alle varmepumper i energiklasse A+ og A++ nu er tilskudsgivende, og du kan få et tilskud på helt op til 4731 kr., når du køber en varmepumpe.

Frem til udgangen af 2015 var det kun nogle varmepumpetyper, der udløste kontante tilskud fra landets energiselskaber. Nemlig de varmepumper, der fremgik af Energistyrelsens varmepumpeliste. Nu har Energistyrelsen lempet kravene, så alle varmepumper med energimærke A+ og A++ udløser tilskud, uanset om de fremgår af listen. Det gør det både nemmere for danskere, der ønsker at energioptimere deres bolig og for varmepumpeproducenterne.
- Før kunne der godt være en A+-mærket varmepumpe, som ikke udløste tilskud, og det var forvirrende for kunderne, når de måske lige havde set på vores hjemmeside, at vi giver tilskud til varmepumpekøb. Nu giver vi tilskud til alle A+ og A++-mærkede varmepumper, så kunderne behøver kun at kigge efter energimærket, fortæller Lene Troelsen, energirådgiver hos EnergiMidt.

Hos EnergiMidt hilser man de mere lempelige og gennemskuelige krav velkommen.
- Vi synes, at det giver mening, at alle kan få tilskud, når de køber en varmepumpe, der opfylder standarderne i de højeste energiklasser. En varmepumpe er et særdeles effektivt og energivenligt supplement til eksempelvis oliefyr eller elvarme, og formålet med tilskud er jo netop at fremme energioptimering. De nye regler giver køberne et mere overskueligt valg, siger Lene Troelsen.

Tilskud og håndværkerfradrag gør varmepumpe til en attraktiv investering
Køb af varmepumpe er et af de energioptimerende tiltag, der kan give et højt energitilskud. Sammenlignet med tilskuddet til efterisolering eller udskiftning af vinduer, så dækker tilskuddet til en luft/luft-varmepumpe en væsentlig større del af investeringen.
- Mange danskere benytter sig af tilskudsmuligheden, når de efterisolerer eller skifter vinduer. Tilskuddet kan ofte være den sidste motivationsfaktor til at tage beslutningen om at gå i gang, og det er nogle rare penge, der luner i familiens budget, siger Lene Troelsen.

Endnu bedre ser det ud, når vi snakker luft/luft-varmepumper som supplement til et olie-, gas- eller biobrændselsfyr. Her kan tilskuddet dække op til 40 procent af investeringen, og samtidig kan danskerne i 2016 og 2017 gøre brug af håndværkerfradraget, som kan gøre investeringen i en varmepumpe endnu mere rentabel.
- En luft/luft-varmepumpe som supplement til et oliefyr udløser eksempelvis et tilskud på hele 4731 kr. for en helårsbolig, mens en tilsvarende varmepumpe som supplement til elvarme giver 2225 kr. i tilskud i en helårsbolig og op til 1061 kr. for et sommerhus. Det er beløb, der kan mærkes, når man køber en varmepumpe, som typisk koster mellem 12.000 og 16.000 kr., siger Lene Troelsen videre.

Fælles for alle energioptimerende tiltag, der udløser tilskud, er, at det er vigtigt at søge tilskuddet, inden du køber materialer eller bestiller håndværker.
- Du kan ansøge online via vores tilskudsportal, men det er vigtigt, at du gør det, inden du køber varmepumpen eller bestiller håndværker til at installere den. Når du har fået en kvittering på din ansøgning, kan du bestille varmepumpen eller håndværkeren, og når arbejdet er udført, sender du kvitteringerne til os elektronisk, hvorefter vi overfører tilskuddet til din konto. Så nemt er det, slutter Lene Troelsen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk