VM i middelalderkamp i Danmark

KULTUR:

For første gang nogensinde afholdes VM i middelalderkamp i Danmark, når 500 kæmpere fra 25 lande indtager Spøttrup Middelalderbog henover Kristi Himmelfartsferien den 25. til 28. maj. Med landets bedst bevarede middelalderborg udgør Spøttrup en ideel ramme omkring de vilde kampråb og lyden af metal mod metal.

De mange vilde kampe kombineres med et stort marked, der byder på både underholdning og middelaldergourmet til de 20.000 tilskuere som forventes. 

Det er altså en sand verdensbegivenhed, der indtager det danske land til maj. Efter at have afholdt VM i middelalderkamp i henholdsvis Spanien, Polen og Portugal har The International Medieval Combat Federation (IMCF) nu udset sig Danmark som vært for mesterskaberne.

30 danskere blandt de 500 kæmpere

Ikke færre end 500 kæmpere fra 25 forskellige lande vil dyste mod hinanden i en række forskellige discipliner, der tæller alt fra mand-mod-mand til store slag, hvor hold af 16 personer kæmper mod hinanden med sværd, økser, køller og krigshammere. Læs mere om middelalderkampens historie og regler i faktaboksen herunder.

Blandt de 500 kæmpere finder man 30 danskere, og det forventes, at mesterskaberne vil tiltrække op mod 20.000 tilskuere.

En stor anerkendelse af Spøttrups ihærdige arbejde

Sam Wullum er museumsinspektør på Spøttrup Borg, og han er særdeles stolt over, at IMCF har valgt netop denne location til mesterskaberne: ”Den fundamentale vision, vi har for Spøttrup Borg, er, at vi ønsker at formidle middelalderen på en måde, der både er stærkt vital og vedkommende for nutidens publikum,” forklarer han og fortsætter: ”Jeg ser det dermed IMCFs valg af Spøttrup som en stor anerkendelse af vores ihærdige arbejde, og jeg glæder mig simpelthen så meget til at se historien blive vakt til sprællevende live til maj. Det er et stort og vigtigt kapitel i Spøttrups historie, der hermed bliver skrevet.”

Stort marked med middelaldergourmet og underholdning

I forbindelse med mesterskaberne bliver parken omkring Spøttrup Borg omdannet til et middelaldermarked, hvor man kan købe alt fra ringbrynjer til mjød, og på borgen kan man opleve underholdning og mæske sig i autentisk middelaldergourmet som en ægte kriger.

Det er en oplevelse, som mange allerede vil kende fra Bispens Marked, som Spøttrup afholder hvert år – og i år afholdes markedet fra 24. til 29. juli.

Åbningstider:
Torsdag: Kl. 10-20
Fredag: Kl. 10-20
Lørdag: Kl. 10-20
Søndag: Kl. 10-18

Entré alle dage fra kl. 9

Priser:
Børn u/7 år: Gratis
Børn 7-17 år: 75,- kr. (Partout-kort til alle 4 dage: 100,- kr.)
Voksne: 125,- kr. (Partout-kort til alle 4 dage: 150,- kr.)
Parkering: 20,- kr.

Fakta om middelalderkamp

Middelalderkamp er en ny kampsport med fuld kontakt, der er kommet til Danmark inden for de sidste par år, og den har sit udspring i en historisk interesse for middelalderen.

Oprindeligt blev der afholdt turneringer, som skulle vise kæmpernes færdigheder, og i middelalderens Frankrig kendtes den middelalderlige disciplin som “buhurt”, hvor kæmperne kunne træne deres færdigheder, inden de skulle i krig.

Alle discipliner i sporten er baseret på middelalderens kamp og krigsførelse.

Deltagerne er pansret med historisk korrekte rustninger, og de bruger middelalderens våben i de forskellige kategorier.

Reglerne er ganske simple for holdkampene, idet en kæmper dømmes ude, når kæmperen rører ved jorden med tre punkter – der tages udgangspunkt i, at kæmperen er ude af balance og ville være blevet dræbt, hvis man havde bruge skarpe våben som i middelalderen.

I duellerne kæmpes der om point med forskellige våbentyper, og her gælder det om at træffe modstanderen krop eller hoved. Slag mod skjold og våben tælles ikke som point.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk