Skiveegens KulturUge er aflyst

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Regeringens udmelding om at forbyde store forsamlinger, som f.eks. festivaler, til og med august, har betydet at Skiveegnens KulturUge i sin nuværende form må aflyses.

Skiveegnens KulturUge var et nyt initiativ i kulturlivet på Skiveegnen, der skulle finde sted for første gang denne sommer fra d. 20.-27. juni. I en uge ville sommerdagene blive fyldt med kunst og kultur i hele kommunen og give et stort antal publikummer en ekstraordinær kulturel oplevelse.

"Arbejdet med kulturugen har ændret kurs, hvor vi nu forsøger at finde en løsning, så vi kan understøtte mindre kulturelle arrangementer fordelt henover sommeren, der kan opleves af et begrænset antal publikummer ad gangen" fortæller Kultur- og fritidschef Kent Sørensen, Skive Kommune.

Han understreger samtidig, at arrangementerne kun afholdes, hvis der gives grønt lys fra regeringen til den type af forsamlinger.

Skiveegnens KulturUge er et initiativ skabt af Skive Kommune og Kulturelt Samråd Skive. Et af arrangementerne i kulturugen var Kulturelt Samråds store Kulturmarked, som skulle åbne ugen med et brag. Alt dette blev dog ændret efter regerings udmelding om at forbyde store forsamlinger.

Kulturelt Samråd Skive arbejder på et udspil, hvor en del af de penge, der var afsat til Kulturugen kommer i spil på en ny måde. Der arbejdes mod at understøtte kulturelle aktiviteter, der er tilpasset situationen i Danmark.

"Umiddelbart bliver det noget med at prioritere kulturinitiativer, der binder os sammen på trods af den fysiske afstand. Dvs. arrangementer hvor få mennesker er sammen, samt idéer, hvor vi udfordrer den gængse publikumsoplevelse med at stå tæt sammen" siger kulturmedarbejder Eva Mørup Mikkelsen fra Kulturelt Samråd Skive.

Dette tilbud færdigudvikles og udsendes til medlemmer af Kulturelt Samråd Skive, og de arrangører, der har søgt tilskud til arrangementer i kulturugen, får nærmere besked om den fortsatte procedure i løbet af næste uge.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk