Skive Museum genåbner med nye udstillinger

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Skive Museum har været igennem en større renovering og en ny tilbygning, som bl.a. er støttet af Skive Kommune. Med de nye omgivelser følger også nye udstillinger og bedre publikumsfaciliteter.

Som besøgende kan du fra og med åbningsdagen se frem til fem nye - og ganske forskellige - udstillinger:

I den arkæologiske udstilling får du historien om Ild, vind og vand - drivkræfter gennem fortiden. Udstillingen rummer bl.a. en række fund fra Salling.

Museets flotte og omfattende kunstsamling har resulteret i udstillingen Samlingspunkter.

Liv og Landskab er en særudstilling om Skiveegnen i 1800-tallet fortalt gennem dragter, interiør og brugsgenstande i samspil med kunstværker af tre lokale kunstnere: Emilie Demant Hatt, Christen Dalsgaard og Hans Smidth.

Wunderkammeret er udstillingen, hvor Museum Sallings fire fag; naturhistorie, arkæologi, historie og kunst tilsammen giver et bud på emner såsom døden, mennesket, barndommen, krig og dyret.

Børnenes museum er Gadespejlet, som er en genskabelse af en gade i Skive omkring år 1900.


Åbningsfest på museet
Lørdag den 15. september er der åbningsfest, hvor kulturminister Mette Bock er inviteret til at åbne museet. Festlighederne foregår i et telt foran museet.

Efter en mindre koncert med lurmusik ved Royal Brass Band byder museets bestyrelsesformand Annette Torp velkommen. Lurmusikken er specielt hentet ind, fordi der ved åbningen i 1942 også blev spillet lurmusik. Luren er desuden et af de ældst kendte danske musikinstrumenter.

Dernæst er der taler ved museumschef Inge Kjær Kristensen og borgmester for Skive Kommune Peder Chr. Kirkegaard. Til sidst taler kulturminister Mette Bock og klipper snoren over til museet.

Indenfor i museet vil der være fagpersonale, som kan fortælle om udstillingerne. I bålhytten er der børneaktiviteter omkring emnet Limfjorden. Og i Gadespejlet vil der være en legetante og nogle legekammerater, så alle børn kan få en god oplevelse ved at gå på Skive Museum.

I teltet er der musik ved Divertimento og en lille forfriskning. Arrangementet er åbent for alle, og Museum Salling håber, at rigtigt mange vil komme og gøre dagen festlig.

Udstillingerne og indretningen er støttet af Knud Højgaards Fond, Færchfonden og Skive Kommune ved Rent Liv puljen. Desuden har Skive Kulturhistoriske Museumsforening skaffet økonomisk støtte til en bålhytte. 

Fra søndag den 16. september er Skive Museum åben:
Tirsdag - søndag kl. 12.00-16.00
Onsdag kl. 12.00-21.00

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk