”Robotten uden navn” navngives på Skive Bibliotek.

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Lørdag d. 31. oktober kl. 11 kommer kunstneren Poul E. Nielsen og offentliggør navnet på den store robot, som han siden september har haft udstillet på Skive Bibliotek.

Biblioteket udskrev simpelthen en konkurrence, om hvad robotten skulle hedde. Så vil du være med til navnedåben af ”Robotten uden navn”, så skal du bare møde op på Skive Bibliotek, som giver en forfriskning.

Særudstillingen, ROBOT or NOT- Hvad synes du? på MUSE®UM Krydsfelt Skive, belyser robotter fra flere vinkler og tager spørgsmål op, som berører de fleste: Hvad er robotter egentligt, og hvordan skal vi forholde os til dem? Når vi hører ordet robot, tænker vi oftest på menneskelignende skabninger fra film og legetøj, der også har et mere eller mindre menneskeligt navn.

Udstillingens vartegn, skrot-robotten ”NIASCA Heartbeat”, der står foran MUSE®UM Krydsfelt, blev skabt af genbrugsmaterialer fra Materialebørsen på Nomi4s i Kåstrup, og fik sit navn under arbejdsprocessen.

Billedkunstner Poul E. Nielsen stod for udformningen.

Et gammelt skilt fra et kølergitter til en lastbil – en SCANIA - var brækket midt over og blev stykket sammen til ”NIASCA.” Derudover fik robotten et pulserende hjerte af en brugt cykellygte, et lyslederkabel og et glashjerte. Deraf ”Heartbeat”.

Skive bibliotek udstiller i forbindelse med ROBOT or NOT- Hvad synes du? også en skrot-robot. Her var der umiddelbart ikke noget i processen, der kastede et navn af sig – derfor blev der udskrevet en konkurrence blandt bibliotekets besøgende.

382 forslag blev det til. Næsten 150 af forslagene går på: Bob, Roberta, Rob m.m. - ”robot” omskrevet på flere måder. Der er nu udvalgt en vinder, der vil modtage sin præmie på Skive Bibliotek

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk