Oplev Tarok og Morten Koch i nyt samarbejde

Fra Tarok Museet Jørn Laursen, Ingelise Laursen, Anne Marie Kristensen & Kromand Gregers Laigaard fra Morten Koch Museet
Foto: Jan Sand
Fra Tarok Museet Jørn Laursen, Ingelise Laursen, Anne Marie Kristensen & Kromand Gregers Laigaard fra Morten Koch Museet
KULTUR:

Et nyt samarbejde mellem Morten Korch museet i Grønhøj og Tarok museet ved Skive gør det nu muligt at kombinere en udflugt til begge attraktioner på tværs af kommunegrænsen.

FAKTA:

Morten Korch museet åbner sæsonen 1. marts og Tarok museet 20. marts.

For begge attraktioner gælder, at der er åbent dagligt frem til 1. november.

Afstanden mellem de to museer er ca. 35 km.

Travlegenden Tarok var en hingst fra Skive, som blev udødeliggjort med sine mange sejre i ind- og udland og siden i filmen "Tarok - grib drømmen, mens du kan". Tarok Museet hylder en tid i Danmarks historie, hvor en hest kunne rydde forsider og en sport kunne samle familier – igennem sporten, på banen og foran tv’et.

I dag er der indrettet museum i Taroks gamle stald, hvor Taroks boks stadig står intakt. Tarok museet fortæller i ord, lyd og billeder om Tarok, Stald Kima og familien Laursens liv og arbejde med heste. Områdets skønne natur tæt på skov og strand kan opleves på en markeret vandrerute, hvor man bl.a. også kommer forbi gravhøjen, hvorved Tarok ligger begravet.

Morten Koch og "De røde heste"

”De røde heste” er en Morten Korch roman om den røde travhingst, Junker. ”De røde heste” er også en del af den danske filmskat med Poul Reichhardt i hovedrollen som kusken, der kører Junker til sejr i filmen "De røde heste". ”De røde heste” kunne, ligesom Tarok, tiltrække folks opmærksomhed – ikke mindre end 2,3 millioner mennesker valfartede til biograferne for at se filmen.

Morten Koch og Tarok, Foto: Jan SandKromand, Gregers Laigaard fra Grønhøj Kro husker tydeligt fra sin barndom, hvor stor betydning Morten Korch filmene havde for befolkningen på landet. Efter overtagelsen af den familiære kro opstod ideen om at etablere et Morten Korch museum og i samarbejde med familien Korch blev museet en realitet og åbnede i 2013.

Morten Korch museet fortæller en levende historie om forfatteren Morten Korch, livet på landet og alle de folkekære danske film, der blev skabt på grundlag af Korchs omfangsrige forfatterskab.

Folkelig og nostalgisk oplevelse

Der er med andre ord grundlag for en folkelig og nostalgisk oplevelse, hvis du vælger at lade familieudflugten gå til Tarok - og Morten Korch museerne, hvor der også begge steder er tænkt på oplevelser og udfordringer til børnene.

Turen kan kombineres på flere måder og vælges i forskellige prisklassser. På Morten Korch museet, som ligger i tilslutning til Grønhøj Kro, kan der forudbestilles kaffe, kringle og lagkage, frokost eller dagens ret og dessert.

Tarok museet kan opleves på egen hånd eller som en guidet tur med Ingelise/Jørn Laursen. Guidede rundvisninger arrangeres og afregnes efter aftale. Det er også muligt at benytte sig af de populære tirsdagsfortællinger, hvor man på udvalgte tirsdage hen over sommeren og efteråret kan møde op uden forhåndstilmelding og få hele historien personlig fortalt af Ingelise og Jørn. Ud over prisen på rundvisning betales entre til museet.

På Tarok museet er der også mulighed for at nyde sin medbragte mad – enten ude eller inde.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk