Oplev Skiveegnen via ”Lokale Fortællinger 2019"

KULTUR:

Fra maj til oktober 2019 har turister og lokale mulighed for at få en helt speciel oplevelse, når områdets ildsjæle inviterer på rundtur og en autentisk fortælling. I år deltager 10 lokale fortællesteder med fortælling og rundvisning om natur, by, kultur, fødevarer – og naturligvis om Limfjorden. 

-Skiveegnen har rigtig meget at byde på, så selvfølgelig skal vi åbne skatkammeret for offentligheden, fastslår konsulent Marlene Rasmussen fra Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) og tilføjer: -At deltage i en rundvisning med en entusiastisk fortæller er en speciel og helt unik måde at opleve egnen på og jeg håber, at rigtig mange har lyst til at komme med og deltage i én eller flere af årets "Lokale Fortællinger". 

Marlene Rasmussen fortæller, at konceptet ”Lokale Fortællinger” er et samarbejde mellem SET og de øvrige Limfjordskommuner. Det samlede program for 2019 er spækket med gode oplevelser og fortællinger fra de fire kommuner, Skive, Struer, Holstebro og Morsø. Alle fortællingerne findes i et trykt program og naturligvis på hjemmesiden ferievedlimfjorden.dk

Konceptet giver Skiveegnens turismeaktører mulighed for at vise deres produkter og initiativer frem – og muligheden for at komme tæt på og få indblik i det lokale område og den tilknyttede historie er eftertragtet blandt både lokale borgere og egnens gæster. 

-Lokalt har vi i år 10 ”Lokale Fortællinger” – vidt forskellige, men utrolig spændende hver for sig, understreger Marlene Rasmussen. 

I Rødding kommer gæsterne med i frugtsamlingerne, hvilket betyder forskellige oplevelser alt efter årstiden: På turen i maj, blomstrer æbletræerne, og i efteråret får deltagerne lov at smage den lækre, friskpressede æblemost. 

På Brænderiet Limfjorden i Sundsøre kommer gæsterne med på rundvisning, hvorefter der selvfølgelig er smagsprøver i brænderiets bar.

Kom forbi Østersbaren i Glyngøre - hør om østersfiskeriet i Limfjorden og smag på østers direkte fra østersbassinerne. Thise Mejeri inviterer også igen i år til rundvisning og fortælling om det økologiske mejeri, og hos Fur Museum er der fokus på historien om Fur. Tarok Museet fortæller historien om ”Dannebrog på 4 ben”, som travhesten Tarok blev kaldt. På Spøttrup Bigård kommer gæsterne helt tæt på bistaderne og får lov at smage den lækre honning. Og så har også Ørslev Kloster og Ørslevkloster Hovedgård, Skulpturlandsbyen Selde og Jeppe Aakjærs Jenle igen i år rundvisninger i forbindelse med ”Lokale Fortællinger”. 

Marlene Rasmussen opfordrer alle interesserede til at løbe listen over unikke fortællinger igennem og gør opmærksom på, at billetter til fortællingerne kan købes online på ferievedlimfjorden.dk, hvor hver enkelt fortælling også er uddybet, eller ved at møde op på dagen og betale kontant. -Eneste undtagelse er dog Thise Mejeri, her skal billetten bookes via hjemmesiden - lyder det afsluttende råd fra Marlene Rasmussen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk