Oplev Skiveegnen fra en ny side

KULTUR:

Skiveegnen gemmer på et skatkammer af gode fortællinger, som bare venter på at blive fortalt.

Fra maj til oktober 2018 har egnens gæster og lokale borgere mulighed for at få en helt speciel oplevelse, når lokale ildsjæle inviterer på rundtur og en autentisk fortælling. I år deltager 13 lokale fortællesteder med fortælling og rundvisning om natur, by, kultur, fødevarer – og naturligvis om Limfjorden.

-Skiveegnen har rigtig meget at byde på, så selvfølgelig skal vi åbne skatkammeret for offentligheden, fastslår udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og tilføjer: -At deltage i en rundvisning med en entusiastisk fortæller er en speciel og helt unik måde at opleve egnen på og jeg håber, at rigtig mange følger opfordringen og deltager i årets Lokale Fortællinger.

Marlene Rasmussen fortæller, at konceptet ”Lokale Fortællinger” er et samarbejde mellem SET og 3 af de 4 øvrige kommuner i Enjoy Limfjorden. Det samlede program for 2018 er spækket med gode oplevelser og fortællinger fra alle fire kommuner. Alle fortællingerne findes i et trykt program og naturligvis på hjemmesiden www.limfjordsferie.com.

Konceptet giver Skiveegnens turismeaktører mulighed for at vise deres produkter og initiativer frem – og muligheden for at komme tæt på og få indblik i det lokale område og den tilknyttede historie er eftertragtet blandt både lokale borgere og egnens gæster.

-Lokalt har vi i år 13 ”Lokale Fortællinger” – vidt forskellige, men utrolig spændende hver for sig, understreger Marlene Rasmussen, der gør opmærksom på, at programmet har tre nye fortællinger i år: Hos Brænderiet Limfjorden byder ejerne på rundvisninger, der afsluttes med smagsprøver i butikken. Spøttrup Bigård inviterer indenfor i biernes forunderlige verden, og så kan interessede få historien om Salling i Oldtiden – fra istid til vikingetid, en tur i egen bil til de steder, hvor historien har udspillet sig.

I Rødding kommer gæsterne med i frugtsamlingerne, hvilket betyder forskellige oplevelser alt efter årstiden: På turen i maj, der i øvrigt er en del af Skive Mødet, blomstrer æbletræerne, og i efteråret får deltagerne lov at smage den lækre, friskpressede æblemost.

Kom forbi Glyngøre Shellfish’s nye østersbar - hør om østersfiskeriet i Limfjorden og smag på østers direkte fra østersbassinerne.Thise Mejeri inviterer til rundvisning og fortælling om det økologiske mejeri og hos Fur Museum er der fokus på historien om Fur. Tarok Museet fortæller historien om ”Dannebrog på 4 ben”, som travhesten Tarok blev kaldt. Ud over guidede vandreture i Skive by, har også Ørslev Kloster, Skulpturlandsbyen Selde og Jeppe Aakjærs Jenle igen i år rundvisninger i forbindelse med ”Lokale Fortællinger”.

Marlene Rasmussen opfordrer alle interesserede til at løbe listen over unikke fortællinger igennem. -Der er SÅ mange fantastiske fortællinger og spændende rundvisninger, slår hun fast og gør opmærksom på, at billetter til fortællingerne kan købes online på www.limfjordsferie.com, hvor hver enkelt fortælling også er uddybet eller ved at møde op på dagen og betale kontant. -Allerede nu kan vi se, at der er run på rundvisningerne på Thise Mejeri, så book billet i god tid, hvis du vil med på én af rundvisningerne i Thise, lyder det afsluttende råd fra Marlene Rasmussen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk