Og vinderne af årets kulturpriser er …

Foto: Thomas Køser
KULTUR:

Der var prisfest, bobler, taler, underholdning og stående bifald i lange baner da 150 kulturinteresserede gæster fra hele Skiveegnen stimlede sammen i Skive Theater den 13. november for at hylde modtagerne af Skive Kommunes Kulturpris 2019 og Kulturelt Samråds fyrtårnspris ’Årets Otto’.

Spøttrup Cirklen fik overrakt Skive Kommunes Kulturpris 2019 sammen med en statuette af kunstneren Pia Viborg kontant håndsrækning på 20.000 kroner sponsoreret af Danske Bank:

- I er et godt eksempel på, hvordan man som forening kan påvirke et helt lokalsamfund, lød det fra prisoverrækkeren Bent Dyrberg, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Skive Kommune:

- I skaber oplevelser for lokale og for folk langvejs fra. I udbreder kulturen, laver udstillinger, musik, udflugter og foredrag – og I tager jer endda af de mindste i ’Mini Cirklen’. Derfor er I umulige at komme udenom, lød det.

Udover Spøttrup Cirklen var Kulturnetværket Svanen og Hal-A nomineret til prisen.

Overvældet vinder
Kulturelt Samråds fyrtårnspris – kaldet ’Årets Otto’ efter dens første modtager Otto Lindum - tilfaldt kunstneren Troels Madsen. Han er en markant kulturel skikkelse, som i årevis har været ualmindeligt aktiv i kunstlivet på Fur, bl.a. i foreningen Furkunst.dk og i sit eget galleri Karolines Hus, samt som én af de stærke motorer bag Furs berømte fisk og meget andet.

- Jeg er meget overvældet – og utroligt glad for, at I har rettet spotlightet mod Fur, hvor kunsten er stærk og rodfæstet, lød det fra en overrasket Troels Madsen.

Prisen udløste en check på 5.000 kroner, samt en statuette skabt af den lokale glaskunstner Kaj Fjendbo.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk