Ny pulje til anderledes kulturoplevelser

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Efter aflysningen af Skiveegnens KulturUge 2020, grundet Corona pandemien, reagerede Kulturelt Samråd hurtigt og har nu åbnet for ansøgninger til puljen ’Kultur der forbinder… ’. Puljen er skabt med de midler, der tidligere var afsat til Skiveegnens KulturUge.

- Kultur har en helt særlig evne til at samle og styrke fællesskabet mellem mennesker. Men der er brug for at vende tingene på hovedet og tænke radikalt anderledes i denne tid. Vi håber, at puljen kan bidrage til alternative muligheder for fællesskab for Skive Kommunes borgere og samtidig støtte vores lokale kulturaktører og kunstnere, siger Eva Mørup Mikkelsen, kulturmedarbejder hos Kulturelt Samråd Skive.

Hvorfor en ny pulje til kulturoplevelser?
Det er en anderledes situation, når kulturaktiviteter ikke fysisk må samle mennesker, og flere steder i Danmark forsøges der med virtuelle intimkoncerter, fællessang ud af vinduet og andre tiltag, der skal bringe kulturen ind i hjemmet.

Kulturelt Samråd lægger op til, at arrangører tænker i nye baner og foreslår selv arrangementer som f.eks.:

  • Online kulturelle events eller tiltag, der bringer kulturen ud til mange borgere på Skiveegnen
  • Alternative kulturelle aktiviteter, der sikre at man ikke er forsamlet fysisk (alt fra kultur-ruter i naturen, altan-koncerter, events, hvor der optrædes for et publikum, der er placeret i eget hjem/egen bil eller lignende til rullende fællessang til liguster-haver fra traktorvogn)
  • Kulturelle aktiviteter, hvor mange mennesker deltager samtidig, men hver for sig. (eks. simultan produktion af kunst, der sættes sammen)
  • 'Kultur i natur' oplevelser

Hvem kan søge?
Der er allerede nu åbent for ansøgninger, og medlemmer af Kulturelt Samråd, Skive kan søge om støtte til kulturelle aktiviteter og initiativer, som er tilpasset situationen i Danmark under COVID-19, hvilket betyder, at de (til enhver tid angivne) sundhedsfaglige retningslinjer skal overholdes.

Læs mere på Kulturelt Samråd, Skives hjemmeside

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk