Projekt Grassland i Nordsalling

Der bygges i rundkreds i Junget i disse dage.
Foto: Grassland
Der bygges i rundkreds i Junget i disse dage.
KULTUR:

I Nordsalling er en gruppe engagerede borgere i gang med et større kunstprojekt, som indbefatter byerne Åsted, Thorum, Junget og Selde.

Projektet, der hedder 'Grasslands,' er et kunstprojekt støttet landdistriktsmidler til gavn og udvikling i landdistriktsområderne.

Og i blandt andet Junget er man i disse dage godt i gang med et nyt bytorv, der skabes ved hjælp af gamle faldefærdige huse, der nedrives og genbruges til  et offentligt fællesareal og mødested for byens borgere. Her bygges i disse dage runde monumenter i genbrugsmursten.

Galvmalerier i Åsted

Lørdag den 12. august går en del lokale borgere i gang med gavlmalerier i Åsted Gl. Skole på Gl. Åstedvej 10, 7870 Roslev. 
Hvem, der måtte have lyst til at kigge forbi og se projektet er velkommen hvad tid det måtte passe. Søndag den 13. klokken 10 er der formiddagskaffe.

Projektet indebærer realiseringen af en række stedsspecifikke kunstværker- og projekter i landsbyerne Åsted, Thorum, Selde og Junget i det nordøstlige Salling. 'Grasslands' afsluttes med et tre-dages seminar om kunstneriske metoder og erfaringer i forbindelse med kunstprojekter baseret i landdistrikter rundt omkring i Europa.

Grasslands er kurateret af billedkunstner Lene Noer og billedkunstner Birgitte Ejdrup Kristensen og indgår i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017’s officielle program under Gentænk Landsbyen/Coast to Coast.

Rural Forum Midtjylland er kurateret /koordineret af kulturentreprenør Henk Keizer.

GRASSLANDS er desuden støttet af Statens Kunstfond, Realdania, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Nordea Fonden, Spar Vest Fonden og Skive.

Læs meget mere om projekt Grasslands via linket her.

 

 

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk