Lokale iværksættere hylder Skiveegnens natur med friluftsdag

Foto: Skive Friluftsdag
KULTUR:

De to unge, lokale iværksættere Lisbeth Bundgaard og Isabella Hauschildt med virksomhederne Naturlig Bevægelse og VisionKayak vil inspirere børnefamilier til nærvær og samvær i naturen. Derfor inviterer de den 18. august for første gang til Skive Friluftsdag på Marienlyst Strand i Skive.

Til friluftsdagen er alle velkomne, men programmet er særligt målrettede børn, børnefamilier og bedsteforældre, fordi det særligt er her, kvinderne bag har set en mangel.
”Der findes efterhånden flere outdoorevents med fokus på det mere tekniske outdoorliv, så vi vil gerne starte et helt andet sted. Man skal ikke have nogle særlige forudsætninger for at deltage i Skive Friluftsdag, man behøver ikke have et ønske om at blive hardcore friluftsmenneske. Det vigtige for os er bare, at man har lyst til at komme ud i den smukke, varierede natur vi har i og omkring Skive Kommune, for Limfjorden spiller selvfølgelig også en hel særlig rolle på dagen,” fortæller Isabella Hauschildt, ”glaskajakkerne kommer på vandet, men derudover får vi også besøg af Jesper, der er naturvejleder, og som ved en hel masse om alt det liv, der er under Limfjordens overflade” tilføjer hun med et smil.

Tiltaget, der er støttet af RENT LIV, er helt nyt, og for iværksætterne bag er det enormt vigtigt at inkludere hele lokalsamfundet i at forme dagen. Derfor bliver det også en dag, hvor foreninger og klubber fra området kan vise, hvad de kan. Allerede nu har to spændende klubber, faldskærmsklubben West Jump og Natur og Ungdom Fjends, meldt sig på banen til at vise deltagerne, hvad de kan, til Skive Friluftsdag. Derudover er alle fra spejderforeninger til roklubber inviteret til at deltage på dagen.

”For os er det helt centralt, at vi til Skive Friluftsdag kan inspirere og vise nogle af de uendeligt mange muligheder, vi har i vores fantastiske område, men det er også vigtigt, at deltagerne får mulighed for fortsat at blive holdt lidt i hånden efter den 18. august. Vi har et helt exceptionelt foreningsliv på Skiveegnen, og rigtig mange af dem foregår i vores smukke natur, så det er helt oplagt, at de også får et sted at vise sig frem,” forklarer Lisbeth Bundgaard.

Skive Friluftsdag bliver en hyldest til vores lokalområde fra de to naturelskende iværksættere, hvor programmet bliver fyldt med friluftsaktiviteter rettet mod familier. Idéen er, at mange af aktiviteterne er nogle, familierne selv kan lave sammen i naturen efterfølgende, og resten af nogle, de kan dyrke i vores lokalområdes foreninger eller opleve i Lisbeth og Isabellas virksomheder, der også har naturen som omdrejningspunkt. Lisbeth er uddannet fysioterapeut og friluftsinstruktør og arbejder både med de naturlige bevægelser i kroppen, men også de bevægelser naturen inspirerer os til. Isabella er altid kommet meget på vandet både som sejler og roer, og hun skaber nu oplevelser på og i Limfjorden for turister, lokale og firmaer i glaskajakker, der kun findes en håndfuld steder i Europa.

Har du lyst til at blive en del af Skive Friluftsdag, så tager Lisbeth og Isabella imod forslag og ønsker med kyshånd, ligesom sponsorater og frivillige hænder er mere end velkomne. Programmet for dagen opdateres løbende, og du kan følge med på skivefriluftsdag.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk