Liv og oplevelser på Spøttrup Borg

Foto: Pixabay
KULTUR:

Sommerferien er i fuld gang, og Spøttrup Borg er fyldt med aktiviteter for hele familien i uge 28, 29, 30 og 31.

Bag dobbelte voldgrave og ud til Spøttrup Sø ligger Danmarks bedst bevarede middelalderborg – Spøttrup Borg. Her bliver du mødt at vindebroer, kanonhuller og skydeskår. Borgen er bygget af kirkens mænd omkring år 1500. Borgen blev angrebet under Skipper Clements bondeoprør i 1534 men holdt stand, da den er godt beskyttet og meget svær at indtage.

I sommerferien fra uge 28 – 31 bliver Borgen også indtaget, men denne gang af folk med mere fredsommelige hensigter. Det er Borgens folk, som er klar til tage imod alle de glade sommergæster i borggården. Her kan børnene skyde med bue og pil, gå på stylter, lave et bivokslys eller en halskæde. I borggården kan du også møde hornmageren, som forarbejder de rå kohorn til smykker og bestik.

Borgen skal selvfølgelig også udforskes. Tager du en tur op i vagttårnet med vægtergangen, så er du næsten tilbage i middelalderen. Fra lugerne i vægtergangen er en pragtfuld udsigt til Spøttrup Sø, Limfjorden og øen Mors. Turen rundt på Borgen kan også kombineres med en bogstavjagt, hvor du kan aflevere svaret i billethuset og være med i en konkurrence.

 

Bispens Marked

I uge 30 er Bispens Marked desværre aflyst pga. Covid-19. MEN Spøttrup Borg har stadigvæk liv på Borgen, og som noget ekstra får de også besøg af Ridder Martin og hans Tapre Svende.

Ridder Martin slår sin soldaterlejr op ved siden af Borgen, hvor han inviterer indenfor i middelalderen.  Her er der daglig kamptræning for soldaterne og altid en god røverhistorie fra livet i middelalderen. Ønsker du selv at udleve din indre kriger, eller er du bare den milde moder, som drømmer om at tæve din teenager, så kan I låne et sæt soft armour og tage en dyst. De yngste har også mulighed for at blive en del af Ridder Martins vagtpatrulje, som én gang hver dag går en tur rundt om Borgen for holde ro og orden.

Melder sulten sig, så kan I bage snobrød over bål, eller kigge et smut ind på den hyggelige Café Borgen, hvor I har udsigt til voldgrav, Borg og Sø!

Gæster kan trygt deltage i alle vores udendørs aktiviteter og komme indenfor på Borgen; Spøttrup Borg sørger for afspritning, ensretning og at alle holder god afstand til hinanden. Som en del af Sommerpakken på kulturområdet har de halv pris på entrébilletten fra 27. juni til og med 9. august 2020.

Program alle hverdage i ugerne 28, 29 og 31

  • Alle hverdage aktiviteter for hele familien.
  • Liv i borggården med hornmageren, bueskydningsbane, åbenværksted, bogstavejagt.

Program alle hverdage i uge 30

  • Liv i borggården med hornmageren, bueskydningsbane, åben værksted, bogstavejagt.
  • På græsplænen ved Borgen er der hele dagen tændt bål, hvor du kan lave snobrød!
  • Kamparena: Udlev din indre kriger eller tæv din teenager!
  • Udfordr hinanden i kamp med soft armour!
  • Ridderens lejr er åben, så kig endelig ind til en snak om middelalderen.
  • Kl. 11- 12. Daglig træning for Ridder Martins Tapre Svende. Herolden fortæller om kamptræning og røverhistorie fra livet som soldat!
  • Kl. 13 – 14. Mød soldaterne i Porthuset, hvor du kan høre om, da Borgen blev angrebet under Skipper Clements fejde i 1534!
  • Kl. 15 – 16 Vær med på en vagtpatrulje sammen med Ridder Martins Tapre Svende rundt om Borgen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk