Leif - fra plovfure til bonede gulve

Foto: Forlaget PROfil
KULTUR:

Landformand i Liberal Alliance, Leif Mikkelsen, er blevet portrætteret i ny bog.
Bogen om Leif Mikkelsen er historien om en knægt, der som syttenårig blev valgt som formand for den lokale idrætsforening. Det er fortællingen om en folkelig fusion i DGI, interne kampe i Venstre og om at være den afgørende styrke i et dødsdømt politisk projekt, som i 2015 blev Danmarks femtestørste parti med 13 mandater i Folketinget.

Midtjyllands Avis giver bogen 4 stjerner og skriver bl.a.:

”Bogen om Leif Mikkelsen er spændende at læse. Den fortæller et stykke danmarkshistorie, og hovedpersonens liv spænder fra en tid, da landbruget var landets vigtigste erhverv til at være marginaliseret i dag.”

”De to forfattere er dels Leif Mikkelsens datter, dels Peter Lundberg, der er medlem af Liberal Alliance. Mange vil derfor spørge, om der virkelig er bid nok i bogen, og om de går til stålet i forhold til de mindre heldige episoder, som Leif Mikkelsen naturligvis også har været involveret i? Nu kan man jo ikke forholde sig til noget, som ikke er beskrevet, men ”de glade dage” også kendt som badeklubben sammen med Lars Løkke, Søren Pind og Peter Christensen, er så sandelig også beskrevet.”

Berlingske giver bogen 4 stjerner og skriver bl.a.:

”Historien om Leif Mikkelsen er interessant, fordi det ikke kun er en historie om en utraditionel og ukonventionel politiker, men samtidig historien om et dansk politisk landskab i forandring. Det er historien om, hvordan dele af Venstre i de første år af nullerne i stigende grad blev utilfredse med partiets midtsøgende kurs under Anders Fogh Rasmussen, og det de betragtede som et »svigt« i forhold til de gamle liberale værdier. Det er historien om, hvordan Leif Mikkelsen som én af repræsentanterne for disse kræfter i Venstre fandt sammen med fremtrædende radikale politikere som Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll, der på samme tid besad en voksende frustration over de Radikales tætte binding til Socialdemokraterne, som var blevet etableret under Marianne Jelveds ledelse. Og om hvordan dette førte til først dannelsen af Ny Alliance i 2007 og senere omskabelsen til Liberal Alliance i 2008. Et projekt, som af mange blev spået en hurtig død, efter at partiet kun havde fået fem mandater ved folketingsvalget i 2007. Men som overraskede og voksede ved de efter­følgende valg til i dag 13 mandater.”

Bogen er blevet til som et hemmeligt projekt gennem de sidste par år. Forfatterne har interviewet mere end 25 personer – lige fra ungdomsvennen til statsministeren – som på hver sin måde har været eller stadig er tæt på hovedpersonen. Den 1. August blev bogen præsenteret for den intetanende Leif Mikkelsen i forbindelse med hans 70-års fødselsdagsreception.


”LEIF – fra plovfure til bonede gulve”

Udgivet på: Forlaget PROfil

208 sider softcover

Vejl. udsalgspris kr. 249,- kr.

Bogen kan bestilles gennem DAFOLO

Bogen kan købes Bog & Ide, Arnold Busch og på www.bogenomleif.dk (hvor den sendes signeret)

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk