Kulturens usikre fremtid var det helt store tema ved årets digitale udgave af Kulturmødet på Mors

Foto: Per Bille
KULTUR:

I en tid med restriktioner og forsamlingsforbud formåede Kulturmødet Mors alligevel at samle tilskuere fra hele landet for at sætte fokus på kulturen gennem et digitalt format. Her var årets helt store temaer, hvordan kulturbranchen skal organisere sig i en krisetid, og hvilken samfundsmæssig betydning kulturen har i coronasituationen. Vigtigheden af fornyelse i branchen blev flere gange fremhævet som et afgørende redskab for kulturlivets videre overlevelse, ligesom samarbejder på tværs af organisationer og i erhvervslivet skal prioriteres.

Gik du glip af en af årets debatter, samtaler eller kunstøjeblikke, kan hele programmet opleves på Kulturmødets hjemmeside - www.kulturmodet.dk

Årets Kulturmøde er netop rundet af, og selvom det i år blev et anderledes Kulturmøde i et andet format, er direktøren for Kulturmødet Trine Bang tilfreds. Hun fortæller:

"På trods af en tid, hvor kulturen har store udfordringer, viser Kulturmødet endnu engang, hvilken værdi kunst og kultur har for vores samfund. Selvom vi måtte transformere arrangementet og mødes digitalt, har flere end 15.000 kunst- og kulturdedikerede publikummer alligevel taget del i 80 live-debatter og kunstnersamtaler, og det glæder mig at mærke den enorme opbakning.

I år har vi formået at kaste lys over kulturlivets aktuelle udfordringer, og vi er lykkedes med at sætte kunst og kultur på dagsordenen i andre brancher som sundhed, erhverv og byudvikling. Præcis den samtale på tværs af brancher er afgørende for, at vi kan gøre kulturdebatten relevant for hele Danmark.

Vi lever i en tid, hvor eksperimenter er nødvendige for gentænkning af oplevelser og formater.

Der er ingen tvivl om, at det digitale kulturmøde giver os nye muligheder for at udvikle kulturmødet i fremtiden. Det glæder jeg mig til."

Også Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen og Ulla Astman, Regionsrådsformand for Region Nordjylland, ser med stolthed tilbage på årets Kulturmøde:

"Det har været et spændende Kulturmøde, som jeg er stolt over, er lykkedes så flot. Jeg har naturligvis savnet fysisk at kunne være vært for de mange besøgende på Mors. Til gengæld har årets digitale udgave vist os, at kulturen ikke lader sig begrænse. Vi har fået nye muligheder, vi har genåbnet kultursamtalen, og vi er kommet i dialog med nye stemmer. Alt sammen erfaringer, som vi tager med videre, når vi igen får mulighed for at mødes på Mors", udtalerborgmester Hans Ejner Bertelsen.

"Oven på et forår fyldt med aflysninger, krisehåndtering og ting, der skulle udskydes, er jeg virkelig glad for, at det er lykkedes at afholde Kulturmødet digitalt. Jeg er imponeret over, at det igen er lykkedes at samle så mange mennesker omkring kulturen – både online i debatterne og i mindre forsamlinger ved streaming-arrangementer i hele landet. Det vidner om, hvor meget vi har brug for kunsten og kulturen – både som mennesker og som samfund. Kulturmødet har i år bevist, at samtalen og kunsten stadig kan inspirere og være nærværende, selv om den opleves gennem en skærm", udtaler Ulla Astman, Regionsrådsformand for Region Nordjylland.

Kunsten på Kulturmødet
Ud over de mange spændende debatter har Kulturmødet også budt på flere kunstneriske indslag. Alle events er konsekvent blevet indledt med et kunstøjeblik. Blandt andet har man kunne opleve balletdanseren Tobias Prætorius, sanger Søren Huss og forfatter Stine Pilgaard.

Programmet har også budt på en lang række kunstnersamtaler. Blandt andet er kunstner Simone Aaberg Kærn draget ud i sit fly til fem kunstnerne til en snak om, hvad der optager dem lige nu. Det og meget mere kan stadig opleves på Kulturmødets hjemmeside.

Fakta om Kulturmødet:

  • Kulturmødet arrangeres af S/I Kulturmødet i samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland og støttes af Kulturministeriet og en række fonde og sponsorer.
  • Kulturmødet er gratis for alle.
  • Kulturmødet afholdes i 2020 for ottende gang.
  • I 2019 deltog 30.000 i Kulturmødet på Mors.
  • I 2020 så 15.000 med til det digitale Kulturmødet.
  • 24 kulturinstitutioner i hele landet livestreamede programmet på storskærm.

Læs mere om kulturmødet på www.kulturmodet.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk