Klog dovenskab - reception hos en bid af himlen

Foto: Thomas Grønnemark
KULTUR:

Træk andre ned i sofaen, spring over hvor gærdet er lavest og hold flere fester.

Sådan lyder opfordringen fra Thomas Grønnemark i hans nye bog ”Doven Energi”.
Gennem syv dovne principper viser han, hvordan klog dovenskab kan give større
arbejdsglæde, bedre mulighed for at indfri ambitioner og mere plads til at nyde
livet – en opfordring, der glæder erhvervspsykologer.

Hver eneste dag sygemelder 35.000 danskere sig med stress. I alt lider en kvart million
danskere af stress, og ifølge WHO vil stress og depression blive de væsentligste kilder til
sygdom i år 2020.

Det vil Thomas Grønnemark gerne ændre. Med sin bog ”Doven Energi” giver han den fortærskede, men alvorlige stressdebat et kontroversielt indspark. Udover at springe over, hvor gærdet er lavest, trække andre ned i sofaen og holde flere fester, handlerhans syv dovne principper også om, at man i højere grad bør snyde, lade andre gøre
arbejdet, slappe af og hjælpe, hvis man orker. Thomas Grønnemark viser læserne, hvordan det faktisk er muligt at opnå større arbejdsglæde og nyde det gode liv ved at yde mindre.
Læserne får konkrete værktøjer til, hvordan de selv kan anvende principperne om den kloge dovenskab, og bogen byder også på historier fra Thomas Grønnemarks eget liv.

”Det kan godt lyde skørt, og folk må grine, men klog dovenskab virker. I de fire år jeg var en del af det danske bobslædelandshold, fik vi stor arbejdsglæde ved at slappe af, når vi kunne – bogens første dovne princip. Bobslæde er en hård sport, og stålmederne under
slæden skal slibes meget. Efter en 16 timers arbejdsdag kunne det godt være svært at finde gejsten til det frem, men med en øl og lidt god musik, fik vi slebet meder og fik også et tiltrængt åndehul. Det betød meget for holdet og vores resultater.

Min bog er ikke en bog om stress, men en opfordring til at flytte foden fra speederen, holde op med at fokusere på at skulle præstere hele tiden og i stedet bruge mere tid på socialt samvær. Det handler ganske enkelt om at skabe stjernestunder og samtidig gå efter sine drømme og mål. Det er lykkedes mig med doven energi, og det vil jeg gerne givevidere,” siger Thomas Grønnemark.

De 7 dovne principper
1. Slap af, når du kan
2. Træk andre ned i sofaen
3. Spring over, hvor gærdet er lavest
4. Hjælp, hvis du orker det
5. Lad andre gøre arbejdet
6. Snyd dig udenom
7. Hold flere fester

Den bog er spot on!
”Hvor er det herligt, at der endelig bliver sat fokus på dovenskabens mærkværdige kunst. I en tid, hvor vi bliver sygemeldt med stress på stribe, er det helt centralt, at vi nu må til at mestre den ældgamle og næsten uddøde kunst: dovenskab. Jeg har i alle de år, jeg har praktiseret som psykolog, forfatter og ekspert i stress, aldrig mødt nogen blandt mine klienter, der mestrede den svære kunst at dovne, kunsten at give slip og flyde, kunsten at slappe af. Thomas Grønnemark har skrevet en herlig bog med syv spot on dovenprincipper, hvoraf jeg især vil anbefale det første princip: Slap af, når du kan. Dette princip er nemlig helt centralt i behandlingen af stress.”
Majken Matzau, erhvervspsykolog og direktør

Om forfatteren:
Thomas Grønnemark er født i 1975. Han er forfatter, indkasttræner og foredragsholder hos virksomheder og organisationer som; SKAT, Det Grønlanske parlament, Bilka, Vestas, Novozymes, Novo Nordisk, DR og Ericsson. Hans foredrag handler om arbejdsglæde, motivation og samarbejde. Desuden er Thomas Grønnemark verdensrekordholder i indkast, Europamester i stafetløb og professionel bobslædekører. Flere gange har Thomas Grønnemark været kommentator ved vinter OL i bobslæde på DR. Grønnemark bor i
Skive med sin kone og to børn.

Fakta:
TITEL Doven Energi – Hvordan klog dovenskab giver dig større arbejdsglæde, stjernestunder og plads til at nyde livet.
SIDETAL 203
PRIS 249 kr.
FORFATTER Thomas Grønnemark
FORLAG LAZY press
UDGIVELSE 6. november 2015

Læs mere om bogen og forfatteren på www.dovenenergi.dk og www.thomasg.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk