Hjerl Hede lægger hus til DK ́s Mesterskabet i Jagthornblæsning

KULTUR:
350 jagthornblæsere er med på noderne: skal dyste om at blive Danmarks bedste, i solo og i grupper. – Det bliver en dag med musik, natur og historie og lokaliteten er helt perfekt, udtaler oldermand Keld Nielsen.
 
Frilandsmuseet Hjerl Hede kommer til at danne den perfekte ramme, når Danmarks Jægerforbund afholder Forbundsmesterskab i Jagthornblæsning lørdag den 26. maj. Her vil omkring 350 af landets bedste jagthornblæsere dyste solo og i grupper.
 
- Det bliver et arrangement fyldt med musik, natur og historie, lover oldermand Keld Nielsen fra Vestjydsk Jagthornblæserlaug, VJL, der står for den praktiske side af dagen.
 
VJL stiller selv med den forsvarende danmarksmester og sandelig også nr. to fra sidste år.
 
- Der bliver naturligvis lejlighed til at høre en masse fantastisk musik hele dagen. Men der er også mulighed for at komme på rundvisning, hestevognstur og gå på egen hånd rundt på museet.
 
Naturen er jo helt fantastisk omkring Hjerl Hede, og denne dag er der helt særligt GRATIS ADGANG for alle. Man kan gå en tur mellem de gamle gårde og høre fuglefløjt akkompagneret af tonerne fra jagthornet. Det bliver altså en dag for hele familien, siger Keld Nielsen.
 
Der er i Danmark en gammel tradition for brug af jagthorn. Danmarks Jægerforbund forsøger at bevare denne tradition gennem afholdelse af lokale duelighedsprøver og et landsdækkende forbundsmesterskab.
 
Konkurrencer starter fra morgenstunden og slutter omkring klokken 16 med uddeling af guld, sølv og bronze til de bedste blæsere. Bedømmelsen bliver foretaget af dommere, der er professionelle musikere. Der gives point for bl.a. musikalitet, klang, intonation samt for helhedsindtryk og optræden.
 
- Der er blevet brugt mange vinteraftener på at øve de traditionsrige jagtsignaler og nye
kompositioner. Til dette mesterskab er der blevet komponeret et særligt jagthornmusikstykke ”Hjerl Hede”, der således uropføres af mesterrækkegrupperne.
 
- Jeg glæder mig meget til at høre, om kvaliteten er blevet endnu højere end den var sidste år, siger oldermand Keld Nielsen.
 
Fakta:
Arrangementet finder sted lørdag den 26. maj på Hjerl Hede. Det starter kl. 08.30 og slutter kl. 17.00.
Jagthornet er et messingblæserinstrument uden ventiler. Der findes to typer horn: Fürst-Plesshorn og Parforcehorn. Ved forbundsmester skabet anvendes begge typer. Under jagter bruges jagthornet som kommunikation mellem jægere og hundefolk. Ligeledes
anvendes jagthornblæsning ved jagtens forskellige ceremonier og andre arrangementer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk