Flot videokunst i Skulpturlandsby Selde

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Skulpturlandsby Selde er noget helt unikt. Kunstnere skaber deres værker med udgangspunkt i ”stedets ånd” og i samarbejde med lokale borgere.

Lige nu – indtil den 17. december – kan man opleve i alt 12 videokunstværker i Selde. Værkerne er installeret i det offentlige rum på forskellig vis, f.eks. som projektion på en husvæg, projekteret op i et vindue i et privat hjem eller i Dagli’Brugsen, på plejehjemmet, i skolen osv.

Kunstnerne har arbejdet med forskellige greb inden for videomediet, fx dokumentar, spillefilm eller mere teknisk eksperimenterende. Produktion af værkerne er sket i tæt samarbejde med byens beboere. Hver kunstner har fået en Selde-mentor, som har sørget for dem under deres besøg.

Folk kommer langvejs fra for at opleve videokunstværkerne i Selde. De fleste af værkerne kan ses hele dagen, men det anbefales at starte rundgangen kl. 15.00.

Oversigt over værkerne
Gratis folder om videoværkerne og deres placering kan fås i Dagli’Brugsen, Da Winti og Seldeco. Folderen kan også ses HER ("Selde_hæfte" - i højre side).

Guidede ture i Skulpturlandsby Selde
I efterårsferien 2017 og i november måned er der mulighed for at komme med på en guidet tur rundt til videoværkerne.

 • Efterårsferien: Hver dag (14.-22. oktober)
   
 • November:
  - lørdag den 4. november
  - søndag den 12. november
  - lørdag den 18. november
  - søndag den 26. november

Turene starter kl. 15.00 på Da Winti, Furvej 14, Selde. Der fortælles kort om udviklingen af kunst i Selde. Kaffe og kage kan købes. Rundvisningen varer derefter ca. 1½ time. Pris 50 kr., børn gratis.

Se også Selde Seriøst TV
Et 13. værk er en youtube-kanal skabt af billedkunstner Signe Vad. Værket hedder ”Selde Seriøst TV” og består af en række små videoklip fra hverdagen i Selde. Værket kan ses på Seldetv.dk

Om Skulpturlandsby Selde
I de seneste år er Selde blevet et kendt og anerkendt samlingssted for nationale og internationale professionelle kunstnere, der bruger byen som både arbejds- og udstillingsrum.

I efteråret 2017 har Selde været befolket af videokunstnere, som har brugt landsbyen og borgerne som materiale til videoproduktioner. Alle værker er skabt i og omhandler tematisk livet i Selde. Kunstneren Jette Gejl Kristensen har eksempelvis fulgt de lokale landmænd over et helt år og skabt et mosaisk værk, hvor årstidernes forskellige arbejde på markerne flettes sammen. Den århusianske videokunstner Katja Bjørn, der også var en del af Kulturhovedstadsprojektet De Syv Dødssynder, har skabt og filmet møder mellem mennesker i den lokale brugs, hvor værket også bliver vist.

Skulpturlandsby Selde 2017 er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og støttet af Statens Kunstfond, Aarhus 2017 og Skive Kommune.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk