Er du mon Simon Smatøl?

Foto: Middelalderborg Østergaard
KULTUR:

Du kunne også være Peder Staldknægt, Mæt Kræmers eller Olav Bødker? Måske er du endda selveste Herremanden på Østergaard, Lucas Krabbe?

Personerne er en del af rollelisten til et friluftsspil, som Støtteforeningen for Middelalderborgen Østergaard for tiden planlægger at opføre i sommeren 2016 i anledning af Middelalderborgens 500 år´s jubilæum. Friluftsspillet opføres på gårdspladsen foran borgen, og fører publikum tilbage til ”før verden gik af lave” – i 1500 tallet, og beskriver livet på -, og omkring Østergaard, hvor størstedelen af handlingen foregår.

Friluftsspillet opføres af amatørskuespillere, og rollelisten beskriver på nuværende tidspunkt ca. 20 navngivne personer inklusive Lucas Krabbes genfærd på hesteryg. Derudover skal der bruges statister uden replikker, diverse hjælpere/håndværkere og andre der kan gå til hånde med opbygning af scene, kostumer, sminkning m.m.

Støtteforeningen har brug for hjælp til at løfte denne opgave, og der har allerede vist sig interesse for at deltage, ”men vi har brug for flere”, udtaler Bodil Pinholt, formand for støtteforeningen.

I anledning af 500 års jubilæet afholdes der også borgfest i samme weekend som friluftsspillet opføres.

Også i den anledning er der brug for frivillige hjælpere, der har lyst til at gå i middelalderdragter og hjælpe til med praktiske gøremål.

”Vi ved, at der er mange ildsjæle og aktive i området, vi skal bare have vakt interessen hos folk”

Derfor afholder vi et informationsmøde d. 22. oktober 2015 kl. 19.00 i Åstedet (Åsted Forsamlingshus), hvor vi fortæller om planerne for friluftsspillet. Forfatteren til friluftsspillet, Jens Jacobsen, Lem, som i samarbejde med Limfjordsteateret, også er instruktør, vil også være til stede for at fortælle om handlingen og rollelisten, og giver måske smagsprøver på nogle replikker.

Hanne Fransen, der er tovholder på Borgfesten vil orientere om opgaverne på festpladsen, hvor gøglere og plattenslagere fra hele landet kommer og medvirker til den helt rigtige middelalderstemning.

Få dage efter informationsmødet starter sygruppen så småt med at forberede de mange kostumer og tilbehør. Så er man fingernem og har lyst til at sy middelalder tøj, så er muligheden her nu.

Sy gruppen starter op mandag den 26 oktober i ” Åstedet ” KL. 19.00 med at sy egne dragter og tilbehør, eller til foreningen, indtil vi ved hvad der skal bruges til spillet.

”Alle er meget velkomne, og vi er sikre på at mange møder op for at høre om arrangementet, som selvfølgelig er højdepunktet for fejringen af 500 året for borgens opførelse.” slutter Bodil Pinholt.

Det hele foregår den 17-18-19. juni 2016.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk