Don Juan i Skive Theater

KULTUR:

Med ønsket om et godt nytår er Skive og Omegns Teaterkreds klar til at tage hul på foreningens forårsprogram.

Det sker torsdag den 23. januar på Skive Theater, hvor ”Den Fynske Opera” viser operaen ”Don Juan” -  en klassisk opera af Mozart fremført og opsat i nutidens ramme. Gå ikke glip af denne oplevelse – hvad enten du er ukendt med opera eller du er en trænet opera tilskuer.

Instruktør Jacob Beck har med sin aktuelle opsætning skabt et nyt koncept til Mozarts tragikomiske opera 'Don Juan', der havde premiere på ”Den Fynske Opera” den 29. november 2019. I operaen bliver der talt på dansk og sunget på italiensk samtidig med, at et indlagt metalag bidrager til operaens komiske elementer.         

Jacob Beck håber, at forestillingen, udover at glæde operainteresserede generelt, kan være med til at åbnede de unges øjne for operagenren og opera i det hele taget. Kort sagt. Denne udgave af ”Don Juan” er en ny måde at gå til opera på.

Mozarts opera 'Don Juan' er blevet kaldt operaernes opera og er blandt de største klassikere. Måske fordi, den stadig kan få folk til at grine. Men operaen kan også mere end det.

”Den har jo en alvorlig side, som handler om en erotisk besættelse og en nydelsessyge, som sætter sig ud over al moral. Og det er vel evigt aktuelt”, fortæller Jacob Beck.                    

Jacob Beck har stor respekt for operaens libretto (dvs. tekst) og musik såvel som operaens skift mellem tragedie og komedie. Og med det in mente, har han skabt et koncept, der både følger traditioner, men som også fornyer operaen i forhold til, hvad man kan forsøge at trække ud af mesterværket.              

Først og fremmest indebærer Jacob Becks koncept, at operaen synges på originalsproget italiensk, men i stedet for at der tales på italiensk, så tales dialogerne blandt sangerne på dansk. Det gør blandt andet operaen nem at forstå, uden et behov for tekstningsapparat, og samtidig kan man stadig nyde de smukke sange på originalsproget. Vekselvirkningen fremstår harmonisk og sammenhængende og spiller godt sammen med anden del af Jacob Becks koncept, hvor der også veksles mellem to universer.

Der venter en opera oplevelse ud over det sædvanlige.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk