Bispens Marked 2016 på Spøttrup Middelalderborg

Foto: Spøttrup Borgmuseum
KULTUR:

Hvert år i uge 30 er der Bispens Marked på Spøttrup Middelalderborg - i år er det fra mandag den 25. juli til fredag den 30. juli.

Bispens Marked er fyldt med riddere, gøglere og andet godtfolk, som tager de besøgende med tilbage i tiden til middelalderen, hvor borgen lagde rammer til en masse spændende begivenheder.

Alle dage vil der i løbet af dagen være forskellige shows, som fascinerer og betager publikum, og på markedet kan man finde alt, hvad et middelalderhjerte kan begære – lige fra tøj og smykker til våben og mad.

Program kan læses HER

EM i ridderturnering

Ryttere fra hele Europa drager til Spøttrup Borg for at dyste. Rytterne er til hest i fuld rustning. I den ene hånd holder de et skjold og i den anden en lanse på 4 meter. På Spøttrup Borgs turneringsbane skal ridderne så ride mod hinanden med lansen hævet og forsøge at ramme modstanderens skjold. Turneringen bliver et tilløbsstykke og der kommer til at være både spænding og drama, når ridderne tørner sammen. Det er den ægte vare, og ridderne konkurrerer efter middelalderlige spilleregler.

Ridderne skal kvalificere sig
I de indledende runder kan man følge ridderne frem mod finalen fredag aften. Ridderne vil sommeren over have deltaget i ridderturneringer i deres hjemlande og derved kvalificeret sig til at være med ved EM på Spøttrup Borg.
Der kæmpes i to discipliner: kampteknik og lansedyst. Alle riddere kæmper i begge discipliner. De dygtigste riddere med flest point sammenlagt går videre til semifinaler og til sidst finalen.

Kampteknik og lansedyst
”Kampteknik” består groft sagt af en forhindringsbane, som ridderne skal forcere på hest. Undervejs skal de blandt andet hugge et æble over med deres sværd, ramme en ring med deres lanse og springe over forhindringer. Både tiden, stil og præcision tæller, når dommerne giver point. ”Lansedyst” er to riddere, der galoperer mod hinanden med hævet lanse og rammer hinanden. Også her er flere parametre i spil, når der gives point. Kun sjældent falder de professionelle riddere af hesten, da det jo netop gælder om at holde sig i sadlen. Forbered dig på en ægte ridderturnering, hvor udfaldet ikke er aftalt på forhånd, og hvor slagene sættes rent ind. Det er ikke skuespil – men derimod en sportsbegivenhed. EM i ridderdyst arrangeres i samarbejde med International Jousting Association og det er anden gang, at det bliver afholdt på Spøttrup Borg.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk