Aarhus 2017 folder sig ud i Skive i foråret

KULTUR:

Skive kommune er en del af regionens udpegning som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og der er masser af kulturelle aktiviteter på Skiveegnen i løbet af foråret.

Koncerter, udstillinger, events, en digital fortælling om heden og rakkerne ved Flyndersø og meget mere. Få et overblik over alle aktiviteterne på www.2017iskive.dk, som opdateres løbende.

Her følger et udpluk af, hvad der sker i kulturhovedstadsprojektet i Skive kommune i løbet af foråret.

OffRoad Festival 11. april – 6. maj
Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland åbner kulturfestivalen OffRoad til et brag af en fest i Herning d. 11. april. Herefter går det løs med kulturelle aktiviteter i alle de samarbejdende kommuner. I Skive kan man fx opleve kommende musiktalenter i Drivhuset, videokunst på museet på Fur, en disneymusical, et musikalsk foredrag på Da Winti, og indvielsen af Europas eneste toiletmuseum ved Ørslev Kloster, inden festivalen afsluttes i Skive d. 6. maj med en stor kulturevent med mad og oplevelser for alle i rå rammer!

Rock the Region 27. april
På tværs af regionen er der udvalgt seks artister/bands, der siden starten af marts 2017 har været igennem et intenst udviklingsforløb. Et forløb, der nu kulminerer i en turné – og første stop er Drivhuset i Skive den 27. april. Fra Skive deltager bandet Rasmus Trinderup med forsangeren af samme navn.

Time Site & Lore 11. April – 6. maj
Fem internationale samtidskunstnere har fået til opgave at skabe videokunst ud fra en museumsgenstand fra fem midt- og vestjyske museer. Den israelske kunstner Yuval Yairi har været på besøg på Fur Museum, og har skabt et værk med udgangspunkt i en åre fra Fursundfærgen fra 1908. Fra den 11. april – 6. maj kan hans videokunstværk opleves på museet.

Ad hedestier i natmandsfolkets fodspor fra d. 15. april
På ruter ved Flyndersø kan du på din smartphone høre Jeppe Aakjærs fortællinger om natmandsfolk og rakkere, som var samfundets udstødte. Ruterne åbner d. 15. april og fortællingerne på mobiltelefonen kan herefter høres året ud.

Migrant Music 30. april
“Migrant Music”, koncert med Bilal Irsheds Trio og efterfølgende diskussion/samtale med inviterede paneldeltagere om integration og flygtningesituation. Arrangementet foregår på Da Winti i Selde.

Nattens teater 5. maj
Åbningen af Europas første toiletmuseum i skoven, lydprojektet ”Off the Beaten Track” og teaterforestilling i skovens mørke. Alt sammen på Ørslev Kloster d. 5. maj fra kl. 17.00.

OffRoad Breakout 6. maj
Det er Skives store afslutningsevent i forbindelse med kulturfestivallen OFF ROAD. I rå rammer samler Skive Kommune viften af enestående kulturevents, hvor du i glimt kan opleve højdepunkter fra tre ugers forrygende festival. En blanding af kunst og design, kultur bag kulisserne, gribende litteratur, spændende mad og kreative work-shops. Alt sammen fordelt på ca. 26 stande.

Ålekongen sættes fri 13. maj
Indvielse af den store jernskulptur ”Ålekongen Nytænkt”, der sommeren over gæster Skive Fjord. Indvielsen foregår på parkeringspladsen efter Dommerby-dæmningen.

VM i Middelalderkampsport 25. – 28. maj
De fire dage i Kristi Himmelfartsferien vil runge af kampråb og lyden af metal mod metal. Her vil modige kæmpere fra hele verden slås om verdensmestertitlen, når Spøttrup Middelalderborg er vært for VM i middelalderkampsport.


Se vedlagte oversigt over alle forårets aktiviteter – og se mere om hver aktivitet på www.2017iskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk