475 elever så verden med andre øjne

KULTUR:

Med andre øjne – og et indblik i Venligboerners arbejde

8 Skoler i Skive kommune var gået i samarbejde med Global Stories om workshoppen: Med andre øjne. Global Stories producerer research-baseret scenekunst og udforsker de socio-politiske realiteter i vores nye ”flade verden”. Flere af Global Stories folk er også aktive Venligboere i København gruppen.

Skolerne i Breum, Brårup, Højslev, Resen, Roslev, Skivehus, VSD, Aakjærskolen havde samlet 475 elever fra 7. – 8. eller 9. klasser der i workshop skulle beskæftige sig med at se verden igennem andre øjne.

Dagen startede med soloforestillingen RACIST? med den danskafrikanske
performer Sara Fanta Traore. Som basis for forestillingen tog Sara kontakt til mennesker med racistiske holdninger på Facebook, og fik lov til at interviewe dem. Det er blevet til en forestilling som ud fra meget forskellige perspektiver åbner det vigtige tema om fordomme.

Derefter blev Workshoppen opdelt i 3 forskellige grupper

Gruppe 1:
Sminkning til anden identitet/nationalitet og efterfølgende gåtur i Det offentlige rum. Parvis af sted på tur, hvor den ene sminkes og den anden er dennes observatør.

Gruppe 2:
Her arbejdes intensivt med øvelser på gulv, der alle kredser om at give deltagerne en oplevelse af, for en stund at sætte sig i et andet menneskes sted.

Gruppe 3:
Dialogvandring i Skive. Blandede elevgrupper på tværs af klasser, skulle forbi Venligboerne Skive og omegns sprogcafe. Her skulle de høre om Venligboerne og arbejdet med at skabe positiv forandring for de ankomne flygtninge og indvandrere.

På biblioteket var Venligboerne repræsenteret af Bjarke Rasmussen og den syriske flygtning Faris Alzoube. 475 elever blev præsenteret for Venligboernes grundlag, lokalgruppens Skive og Omegns resultater indtil nu: sprogcafe, kolonihave, fællesspisning, lektiehjælp, økonomi foldere, syklub, legedag og de kommende planer.

Dagen afsluttedes i Skive Theater, hvor Bjarke Rasmussen med stor glæde kunne konstatere at flere tosprogede elever allerede meldte sig som tolke hjælper og cafe gæster. I den store, uoverskuelige og komplekse verden, hjælper det nogle gange at starte i det nære. Venligboernes motto om at venlighed skaber positiv forandring havde endnu engang bevist sit værd.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk