Følg troldefamiliens oplevelser hver dag op til jul

Foto: SET
Jul i Skive:

En hyggelig måde at lære om nisser, sagn og fortællinger

Trolderuterne – de mange sjove, spændende og lærerige naturruter for børn og deres voksne  -  præsenterer igen i år en digital julekalender eller rettere troldekalender. På hjemmesiden er der hver dag en lille historie, der på en ny og hyggelig måde kombinerer troldefamiliens oplevelser med nisser, sagn og fortællinger.

-Børn og deres voksne – og alle andre, der er interesseret i trolde, nisser, sagn og fortællinger – kan følge troldefamilien, fra lille Stumpen til far Tombert, i alle dagene op til jul. Sådan lyder det glade budskab fra Trolderuternes ”mor”, Kirsten Borger, der også står for julekalenderhistorierne om troldefamilien, hvis 9 medlemmer - på sædvanlig finurlig trolde-vis - kobles sammen med nisser, sagn og fortællinger fra gamle dage. Hver enkelt af fortællingerne er illustreret med Kirsten Borgers egne tegninger.

Trolderutejulekalenderfortællingen er fortløbende og - som i enhver god julekalender – stiger spændingen op imod juleaften. -Fra 1.-24. december vil historien udvikle sig med grene rundt i hele det område, der indtil videre har trolderuter, nemlig Skive kommune og den østlige del af Viborg kommune, forklarer Kirsten Borger.

På turen rundt i landskabet vil læserne – og lytterne, for hver enkelt fortælling ligger også som lydfil på hjemmesiden – kunne følge troldefamilien rundt til nogle af de sagnfigurer, der gennem århundreder har været kendt af de lokale. Mød fx Bjergmanden i Daugbjerg Dås og hans kone Slattenpatten, Jens Langkniv, Utysket fra Dommerby og mange, mange flere.  -Ja, og så selvfølgelig også nissen Julius, der dukker op her og der og alle vegne i fortællingerne, lover Kirsten Borger. 

Kirsten Borger fra Skiveegnens Erhvervs - og Turistcenter, opfordrer alle trolde-, nisse-, sagn-, kultur- natur- og historieinteresserede til at følge med i Trolderuternes julekalender hver dag i julemåneden.
–Læs og lyt på www.trolderuterne.dk, hvis du har lyst til at følge troldefamilien i julemåneden, slutter trolde-mor.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk