Urban Gardening

Hus og have:

Drømmen om det grønne liv opfyldes let selvom rammerne er små. Dyrkning af grøntsager, krydderurter, frugt og bær kan sagtens lade sig gøre på terrasser, altaner og i små gårdhaver.

Er dine fingre så småt ved at ”blive grønne” og lysten til at få noget til at gro ved at stige dig til hovedet, så skal du ikke fortvivle, selv om du bor i fx en etageejendom. Der skal nemlig ikke ret meget uderum til, før du kan lave din egen lille urtehave eller dit eget blomsterbed. Så slip blot din havenørd fri og kom i gang med at dyrke i små bede, der passer ind i de fleste omgivelser.

Hvem skal vande?

Ingen ønsker at sætte planter i verden, for bagefter at måtte erkende, at man fik aflivet de ellers så livskraftige vækster, inden ferien sluttede. Det har folkene bag den prisvindende GrowCamp en løsning på. Deres små bede, som monteres med vandreservoir, giver dig mulighed for trygt at tage på ferie – den fyldte vandbeholder klarer vandingsvagten og sikrer levende planter, når du vender retur.

Udekøkken og sommergrill

Det er sommer og sol, fridage og ferie har ramt os, og der er masser af overskud til at tilberede maden udenfor. Salaten skal toppes med lidt krydderurter, og den friske fisk på grillen smager himmelsk med lidt citronverbena eller estragon. Det lille vægbed på hjul flyttes hen i udekøkkenet og det let skyggende net løftes nemt af, da det er monteret med velcro. Friske og velsmagende krydderurter høstes nemt og bliver frit sammensat efter din smag - lige til at drysse på maden. Måske er der sneget en mynte ’Maroccan’ med i bedet, for så kan du nemt lave den skønneste Mojito, mens du venter på at maden bliver klar.

Et væld af valgmuligheder

De små minibede i GrowCamps serie er alle produceret i kraftige, vejrbestandige materialer som holder til at stå ude året rundt. Der er mulighed for at montere ben under bedene, så de er nemmere at passe, men du kan også placere bedene på jorden eller direkte på terrassen. Mere fleksibelt bliver det næppe, når bedene tilmed kan fås med hjul under. I regnfulde perioder kan de rulles i ly eller i hedebølger flyttes hen i mere skyggefulde omgivelser. Snildt er det også at ændre på terrassens indretning, når det store bord med stole skal dækkes til sommerens mange gæster.

 

Det kræver ikke megen plads at anlægge en minihave – lige der, hvor det passer dig

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk