Turbostarter, lynhurtig optænding af grill

Hus og have:

Grillsæsonen er godt i gang og tre nordjyder har besluttet sig for, at der i år ikke længere skal være ventetid, når bøfferne skal syde på grillen.

Når vi denne sommer taler nyheder til grill falder tankerne normalt på monstrøse gas-komfurer i tyndt blik produceret i Kina og som er langt fra den autentiske grill-oplevelse. Det vil de tre nordjyder gerne lave om på, og derfor har de denne sommer lanceret Turbostarter, der garanterer lynhurtig optænding af briketter og kul takket været intelligent styring og dansk design.

FOKUS PÅ ENKELHED OG KVALITET
Hans Kloster, der når han ikke griller, er fuldtidsopfinder har udviklet Turbostarter med et mål for øje. Produktet skal være let at bruge og der skal ikke være tvivl om at det virker.

jeg startede med en helt simpel idé, der krævede megen test og udvikling. Først nu efter 30 prototyper og mere end halvanden tons briketter, stod vi klar med et helt kundeklart produkt, forklarer Hans Kloster.

Han fortæller, at Turbostarter benytter principper kendt fra smede-esser. En moderat luftstrøm tilfører ilt til briketterne, der ligger i en normal rørformet grillstarter. Ilten nærer de brændende gasser i briketterne og varmen flyttes videre op i grillstarteren. Det betyder, at f.eks. de populære Weber Briketter kan tændes på blot 8 minutter.

DANSK SMEDEHÅNDVÆRK
Turbostarter er udviklet i Thy og det er selvfølgelig en lokal smed, Jens Imer, der står bag produktionen af produktet, der således gør en dyd af at være produceret lokalt. Jens Imer producerer til dagligt bl.a. tungt udstyr til Vestas, men er privat grill-entusiast ud over det sædvanlige.

Vi laserskærer selv pladerne til Turbostarter, der derefter bliver valsede og samlet i hånden. Det er vigtigt for mig, at Turbostarter fremstår som et håndlavet kvalitetsprodukt, når kunderne får den, fastslår Jens

Jens fortæller, at Turbostarter bliver lavet i rustfrit stål. Den bliver blandt andet glaspustet, hvilket giver stålet en blødhed og finish der er helt unik.

ER DER PLADS TIL DANSK KVALITET PÅ GRILL-MARKEDET?
Direktør for Turbostarter Bertel Bolt-Jørgensen er sikker på, at der er plads til et dansk kvalitetsprodukt på et marked, der er domineret af grej, der bliver solgt dyrt men produceret billigt i østen.

Vi laver et premium-produkt, hvor pris og kvalitet hænger sammen. Turbostarter er lavet til at holde længe og kan bruges uden behov for dyre tilkøb eller lange forlængerledninger på terrassen, siger Bertel

Bertel forklarer, at Turbostarter bliver leveret med et kraftigt genopladeligt batteri indbygget, således at kunden kan tage starteren med på terrassen, i sommerhus eller på udflugt. Der har gennem hele udviklingen af produktet været fokus på at lave et helstøbt produkt, der er lige så simpelt at bruge som det er effektivt.

SÅDAN VIRKER TURBOSTARTER

BLÆSER
Turbostarter er udstyret med en blæser, der trækker luft ind gennem spjældet på siden og fører den op igennem et vinklet rør. Derfra bliver det blæst op igennem et metalnet, der beskytter Turbostarter mod nedfaldne gløder. Er gløderne så store de kan gøre skade, kan de ikke komme ned i indmaden. Mindre gløder bliver pustet væk.

KONTROLLERET LUFTTILSTRØMNING
Turbostarters helt centrale egenskab, er dens evne til at kontrollere lufttilstrømningen til grillstarteren. Turbostarter lukker effektivt grillstarterens nederste sider af, således at optændingen ikke er påvirkelig af sidevind.

”INTELLIGENT” TEMPERATURSTYRING
De første fem minutter under en optænding er Turbostarter styret af en tidsstyring, der holder blæseren kørende. Herefter overtager temperaturstyringen, der konstant måler temperaturen på optændingen. Er temperaturen over 56 grader slukker Turbostarter ikke. Det har to fordele:

Turbostarter beskytter sig selv mod varmen, ved at blæse varmen op og væk fra sig selv.
Når du sætter grillrøret tilbage på Turbostarter, køler den røret og stopper først når det er koldt. Du kan med det samme høre om grillstarteren igen er sikker at røre ved.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk