Stearinlys der ikke brænder hytten ned til grunden

LED Lys
Foto: Kingbo
LED Lys
Hus og have:

Brand i ens hjem er en forfærdende oplevelse. Især hvis man er tvunget til passivt at stå og se til, mens uerstattelige værdier, arvestykker og minder for et helt liv går tabt i flammehavet. Ikke nok med det kan omfattende røgskader gøre sit til at bidrage til en ødelæggelse, der omend ikke er total, så hurtigt kan blive en traumatisk oplevelse. I værste fald omkommer nogle på grund af røg og bran

Tænd ledlys med fjernbetjeningen og timer istedet for sodende stearinlys.
Hvert eneste år rammes 25.000 hjem i Danmark af brand. Mange af disse brande i private hjem burde slet ikke finde sted. Ofte skyldes brandens opståen ubetænksomhed. Storrygeren kan ikke lade være med at ryge i sengen og falder i søvn, man glemmer tændte stearinlys eller at slukke elektriske apparater.

Julen er en højtid, og her spiller de levende lys en betydelig rolle i juledekorationer og selvfølgelig på juletræet. Man vurderer, at der en juleaften tændes levende lys på cirka en million juletræer. Heldigvis er det kun få af dem, der ender med røg og brand. Men når det sker, forandres sådan en juleaften i værste fald til en sand skærsild, man aldrig vil glemme. Beklageligvis kan vi ikke begrænse den slags ulykker til julen alene. Vi efterlader raskt væk levende lys tændte, når vi går ud. Vi lader de levende lys fortsætte med at brænde i et rum, mens vi går over i et andet for at opholde os der. Men man må gøre sig en ting klart og det er, at når man tænder et levende stearinlys, har man faktisk antændt en brand. Det kan være en hyggelig og kontrolleret brand, men man må aldrig glemme det gamle ordsprog. Ilden kan være en god tjener, men den kan også være en grum herre! At omgås åben ild kan ende galt på et lille minut! Man kan selvfølgelig iagttage råd om forsigtighed og leve efter dem, men hvorfor ikke i stedet benytte sig af de muligheder den teknologiske udvikling giver os?

Lyset ser levende ud.
Vores fascination af den levende flamme understreges af stearinet – denne løbende masse der foreviget i Walt Disneys tegnefilm ved juletid, hvor stearinen løber ned ad siden på et levende lys. Stearinlyset blev i hedenske ritualer til et symbol på solen og livets lys. Kristendommen overtog det levende lys fra den hedenske jul ’solhvervsfesten’ på tilsvarende tidspunkter – fyrre dage efter Kristus fødsel fejrer man d. 2. februar Kyndelmisse, hvor lyset fik en central rolle. Michael Faraday sagde til sine elever om stearinlysets historie, at ’mange kender guld, sølv og ædelstenes skinnende skønhed. Men intet kan måle sig med stearinlysets skønhed og glimmer’. Selv efter at bivoks, paraffin, stearin og voks fra træer blev erstattet med det kunstige lys på grund af Thomas Edisons opfindelse af lyset, forsøgte man at bevare et image af stearin.

LED lyset
Og minsandten om ikke det igen er Disney koncernen, der er på spil, når det kommer til stearinlys uden brændende væge. Unikke LED lys støbt i stearin er skabt og patenteret af Disney. Det flammeløse stearinlys lanceres i et stort udvalg af størrelser og farver. Et LED lys af denne slags styres af en fjernbetjening, og dette gør det muligt at styre tændte lys i flere rum på en gang eller udendørs. Der er absolut ingen brandfare, ingen åben ild, ingen varm voks, røg eller sod; kort sagt enhver bekymring for brandskader forsvinder som dug for solen! Og som en sidegevinst er lyset allergivenligt. Den dansende flamme på toppen af stearinlyset skaber en perfekt illusion af en rigtig flamme. Den svarer til et flakkende og glødende traditionelt stearinlys.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk