Slut med røgproblemer fra brændeovne

Hus og have:

Ny dansk opfindelse reducerer partikelforurening: Slut med røgproblemer fra brændeovne

Mange danskere i villakvarterer og sommerhusområder generes af røg fra Danmarks 750.000 brændeovne. En dansk skorstensfejer har med BlueChimney udviklet løsningen på problemet til glæde for sundheden og miljøet – både inde og ude!

Mange skorstene tilsluttet en brændeovn skaber røgproblemer inde og ude. Det var udfordringen, da skorstensfejermester Morten Bjørklund besluttede sig for at finde den endegyldige løsning på problemet.

Jeg var kaldt ud til en røgklagesag, hvor naboer følte sig generet af røgen fra en brændeovn. Sagen var gået i hårdknude og jeg var overbevist om, at man kunne finde en teknisk løsning på problemet, så jeg gik gang med at udvikle BlueChimney med bistand fra Teknologisk Institut og DTU (Danmarks Tekniske Universitet), fortæller Morten Bjørklund, der driver skorstensfejer-virksomhed i Fredensborg, hvor han sammen med sine svende fejer ca. 6.000 skorstene.

Reducerer partikeludledning med mindst 50%

Årsagen til røgproblemerne kan være mange, men skyldes ofte at skorstenene er mindre end 5 meter høj eller en forkert dimensionering af skorstenen i forhold til brændeovnen.  Dette giver manglende træk i skorstenen, særligt når skorstenen er kold.  Når der mangler træk i skorstenen, tilføres der ikke tilstrækkeligt ilt til forbrændingen, og det giver meget røg og sod.

BlueChimney monteres på skorstenen og skaber et tilstrækkeligt sug samtidig med, at den sender røgen højere op i luften og desuden opblander røgen med udendørsluft.  Sammen med den renere forbrænding i brændeovnen reduceres røggenerne ude markant. Ved at fjerne problemerne med utilstrækkelig træk kan man reducere partikeludledningen med mere end 50%. Det forbedrede træk i skorstenen gør, at det er nemt at tænde op samtidig med, at lågen til brændeovnen kan lukkes med det samme, så man undgår røg i stuen.

Den professionelle løsning

- At opfinde en røgsuger, der kan tåle vejrliget året rundt på toppen af skorstenen og samtidig tåle varmen fra røgen, kræver, at både konstruktion, komponenter og materialer er af topkvalitet. I forbindelse med udviklingen af røgsugeren var det meget vigtigt for mig, at BlueChimney blev den professionelle løsning, der lever op til mine faglige standarder som skorstensfejer. Derfor yder vi også tre års garanti på produktet, siger han og slutter:

- Derfor sælges BlueChimney også kun gennem skorstensfejere og pejsecentre. Vi lægger vægt på, at det skal være den professionelle løsning, der kun kan købes der, hvor kunder også kan få rådgivning og hjælp til montering.

I 2015 vandt BlueChimney den danske del af ClimateLaunchpad og repræsenterede Danmark i den europæiske konkurrence mellem nye cleantech opfindelser.

Faktaboks

BlueChimney er en patenteret lille ’hætte’ med en diameter på 27 cm og en højde på kun 28 cm, der hverken skæmmer hus eller skorsten. Den er monteret med med en lavspændingsmotor på 24V, der driver ventilatoren. BlueChimney er let at montere. Der ydes 3 års garanti på BlueChimney, der er patenteret.

BlueChimney gør

•                          At man undgår generende røg og farlige partikler inde og ude

•                          At det er nemmere og hurtigere at tænde op

•                          At brændeovnsglasset ikke soder til

•                          At røgen opblandes med atmosfærisk luft 10 til 25 gange

•                          At man får en bedre forbrænding og hurtigere opvarmning af stuen

•                          At man undgår regn- og vandindtrængning i skorstenen

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk