Skibonitter i lejlighed risikerer at havne i forsikringsknibe

Foto: stock, GF-arkiv
Hus og have:

Nyder man de mange tilbud i byen, så betyder det ofte en mindre bolig. I lejlighederne i Skive er mange derfor afhængige af de ekstra kvadratmeter i lofts- eller kælderum som praktisk buffer til opbevaring. Men man skal være opmærksom på forsikringen, hvis man gemmer værdifulde ting væk i kælder eller på kvist.

- Kælderrummet er ikke bare en forlængelse af ens lejlighed. Forsikringen betragter det som et rum, der er let at komme uforstyrrret til, og derfor er det beregnet til at opbevare ting, der er uden stor værdi, fx gammelt legetøj og julepynt. Det er dog ok at sætte klapvogn og barnevogn her, fordi de er svære at have i lejligheden, fortæller Bjarne H. Andresen fra det kundeejede selskab, GF Forsikring.

Det må du have på loftet
I forsikringsverdenen beskriver man værdifulde genstande som ’særligt privat indbo’, og det er ting som fx antikviteter, kunst, fotoudstyr, tv, hifi og elektronisk udstyr.

- De ting man opbevarer på loftet eller i kælderrummet er oftest ikke noget, man selv betragter som særligt værdifuldt. Forsikringen kan have en anden opfattelse. Arvede ting, man ikke har plads til i lejligheden, kan vise sig at have langt mere end affektionsværdi. Og når man henter sommertøjet frem fra kælderen eller loftet, så skal den dyre pels faktisk blive i lejligheden, forklarer Bjarne H. Andresen fra GF Forsikring, der bl.a. har kontor i Skive.

Almindelige ting må gerne opbevares i lofts- eller kælderrum, der er tilknyttet lejligheden, og her kan man godt få hjælp fra forsikringen, hvis tyven har været på besøg.

Forsikringen dækker kun begrænset
Hvis man får indbrud i lofts- eller kælderrummet, skal man ud over særlige værdifulde ting også være opmærksom på, at indboforsikringen de steder dækker begrænset. Maksimalt dækkes typisk op til 2-5 % af den samlede indboforsikringssum alt efter om der er tale om ’simpelt tyveri’ og ’indbrudstyveri’ . Hvis ens forsikring er sumløs, så skal man i stedet kigge efter en konkret sum i betingelserne og ikke en procentsats.

Den begrænsede forsikringsdækning er en god huskeregel, når man overvejer, hvilke ting der skal sættes væk i lofts- eller kælderrum, og vælger man at købe plads til opmagasinering et helt tredje sted, så skal man altid kontakte sit forsikringsselskab for at høre, hvordan man er dækket.

Er man i tvivl om en genstand betegnes som særligt privat indbo eller ej, så opfordrer GF Forsikring i Skive til, at man kigger i sine betingelser og taler med sit forsikringsselskab.

Gem på loftet eller i kælderen
Aflagt tøj, legetøj, julepynt, kufferter og rejsetasker, ski, køkkenmaskiner, barnevogn, klapvogn.

Gem i lejligheden
Ægte tæpper, vin, elektronik, fotoudstyr, hifi, våben, kunst og antikviteter, skindtøj og pelse og også gerne dyre cykler.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk