Nye tiltag fra EnergiMidt resulterer i flere tilskudskroner

Hus og have:

Private energiforbedringer udløser kontante tilskud til boligejere. En række nye tiltag fra EnergiMidt har resulteret i en stigning på 150% i udbetalte tilskudskroner som følge af et større kendskab til tilskudsordningen. Stigningen skyldes blandt andet samarbejder med andre aktører, som gør processen nemmere for boligejerne og giver dem bedre muligheder for at bakke op om den grønne omstilling.

Fra januar til maj 2016 har EnergiMidt udbetalt cirka 4 millioner kroner i tilskud til private energiforbedringer fordelt på 1100 kunder. I samme periode sidste år var beløbet kun omkring 1,6 millioner kroner fordelt på 600 kunder. Den markante stigning skyldes en række nye tiltag fra EnergiMidt, som har gjort det nemmere for danskerne at få fingre i tilskudskronerne.
- Tidligere har kendskabet til tilskudsordningen ikke været højt nok, og derfor er mange gået glip af tilskuddet, selv om de har udført tilskudsberettigede energiforbedringer. Vi vil selvfølgelig gerne have at flest muligt kender ordningen og udfører miljørigtige forbedringer i deres boliger, og derfor har vi søsat en række nye tiltag og samarbejder, som har gjort tilskudsordningen lettere tilgængelig for danskerne og ansøgningsprocessen nemmere, forklarer Jan Harder Skovdal, salgs- og konceptudvikler hos EnergiMidt.

Tilskud via håndværkeren
Et af de nye tiltag er et aktørsamarbejde med håndværkere, som betyder, at håndværkeren kan søge tilskuddet for sine kunder og give det som en rabat direkte på fakturaen til kunden. På den måde får håndværkeren en konkurrencefordel og samtidig en mulighed for at få flere opgaver med et miljørigtigt udgangspunkt i bogen.
- Vi har foreløbig indgået samarbejder med flere end 100 håndværkere, og det er en stor succes. Håndværkeren søger tilskuddet for sin kunde via vores portal, og sparer derned kunden for besværet med selv at søge. Det er en fordel for alle parter og en af grundene til, at vi har udbetalt væsentlig flere tilskudskroner i 2016 end sidste år, siger Jan Harder Skovdal videre.

Tilskuddene omfatter mange forskellige energiforbedringer – lige fra isolering og udskiftning af vinduer til køb af varmepumpe og radiatorventiler.
- Ordningen er skruet sådan sammen, at man skal søge, inden man indkøber materialer, og inden man går i gang med sin energiforbedring. Mange bliver først opmærksomme på ordningen, når det er for sent, og det er ærgerligt, for ordningen er et godt incitament for at energirenovere og på den måde bidrage til den grønne opstilling som privatperson, fortæller Jan Harder Skovdal.

Tilskud via webshops og samarbejde med Bauhaus
Sideløbende med samarbejdet med håndværkerne har EnergiMidt også indgået samarbejder med en række webshops og online byggemarkeder, hvor tilskuddet er blevet en integreret del af webshoppen. På den måde bliver kunden informeret om tilskudsordningen under købet, og kan således træffe en hurtigere beslutning om en miljørigtig renovering.
- Samarbejdet er med til at sikre, at kunderne bliver opmærksomme på tilskuddet og hurtigt kan udfylde tilskudsansøgningen på stedet via webshoppen, inden de foretager deres køb. Det gælder eksempelvis på Bilka.dk, hvor man kan købe varmepumper, som er et af de produkter, der kan udløse et højt tilskud, siger Jan Harder Skovdal.

Det nyeste skud på stammen er et samarbejde med Bauhaus, hvor EnergiMidt og Bauhaus går skridtet videre og lader kunderne søge tilskuddet via en stander i selve byggemarkedet, mens de handler. Her kan kunderne indtaste de nødvendige oplysninger, udprinte en kupon, som de tager med op til kassen og få tilskuddet i rabat på stedet.

- Vi tog først hul på Bauhaus-aftalen for et par måneder siden, men det er virkelig noget, der får tilskudsordningen helt ud til kunden. Vi sikrer, at kunderne bliver oplyst om ordningen, så de kan få ansøgt rettidigt. De går dermed ikke går glip af tilskuddet, og de vælger det miljørigtige alternativ. Vi har meget store forventninger til det nye samarbejde, som er kommet godt fra start, slutter Jan Harder Skovdal.

I 2015 udbetalte EnergiMidt i alt 7,5 millioner kroner i tilskud til danskernes energiforbedringer, og alt tyder på, at beløbet bliver endnu højere i 2016.

Fakta om EnergiMidt
EnergiMidt-koncernen beskæftiger sig med digital kommunikation og energi. Vi er ejet af vores midtjyske andelshavere, og vores forretningsområder dækker el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el-salg, gadelys, energibesparelser samt vedvarende energi.

Vi ønsker at være kundernes foretrukne valg, og vi er godt på vej. Flere end 68.000 midtjyder har valgt vores fiberløsning, Waoo, der for 5. år i træk er blevet kåret til Danmarks bedste internet.Vi leverer en af Danmarks mest stabile og effektive elforsyninger til 235.000 andelshavere. Vi har ansvaret for flere end 100.000 gadelamper, og vores solcelle- og vindmølleparker producerer vedvarende energi svarende til en fjerdedel af den strøm, som vores kunder aftager.

Vi prioriterer samarbejde og medarbejdertrivsel højt i EnergiMidt. Så højt, at vi blev kåret som Danmarks bedste arbejdsplads i 2015. Vi er 640 engagerede medarbejdere.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk