Nu er der birkepollen i luften

Birkepollen i luften
Foto: Skive-her
Birkepollen i luften
Hus og have:

Er du allergisk over for birkepollen? Så er det tid til at holde øje med Dagens Pollental og pollenvarslinger. Sæsonen for birkepollen er nemlig begyndt.

Som forventet er der nu birkepollen i luften. Pollensæsonen for birk er normalt kort og intens i 3-4 uger med flest birkepollen i luften i dagene omkring 1. maj.

Med birkepollen i luften lyder også startskuddet for udsendelserne af pollenvarslinger. I år er det tilmed 35. års jubilæum for pollenvarslingerne, som Astma-Allergi Danmark og DMI udsender dagligt under pollensæsonen for birk, græs og bynke. Hvor pollensæsonen for birk netop er startet, så melder græs og bynkepollen sig først på banen til sommer.

- Pollenvarslingen fortæller hvor mange pollen, der forventes i det kommende døgn. Sammen med dagens pollental kan det hjælpe mennesker med pollenallergi til at træffe de nødvendige forholdsregler i forhold til, om de skal være udendørs eller har høfebermedicinen klar alt afhængig af, om pollentallet og varslingen er højt eller lavt, siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollenregisteringen i Astma-Allergi Danmark.

Hver fjerde dansker lider af pollenallergi, og når pollentallet er højt får mange symptomer som nyseture, tilstoppet næse og kløende og rindende øjne. Nogle risikerer også astmasymptomer som besværet vejrtrækning.
Vejret påvirker pollenmængden Det er svært at forudsige, hvordan denne sæson for birkepollen bliver. Birketræerne har en tendens til at følge en biologisk rytme, hvor en sæson med mange pollen følger en sæson med få pollen.

- Sidste år var der jo rekord for mængden af birkepollen, men på trods af det, er der stadig mulighed for, at vi igen i år kan få en relativ stor sæson, fordi det gode vejr sidste sommer og en mild vinter har givet træerne gode vækstbetingelser, siger Karen Rasmussen.

Koncentrationerne af birkepollen vil samtidig afhænge af vejret de næste par uger, hvor blomstringen er i fuld gang. Her vil solrigt og varmt vejr give en større mængde pollen, mens køligt, blæsende og regnfuldt vejr vil mindske pollenkoncentrationen i luften.


Pollental på mobilen
Hvis du gerne vil være opdateret på dagens aktuelle pollental samt få pollenvarslingen, kan du gratis hente Astma-Allergi Danmarks pollen-app, der både fungerer på iOS og Android.

Søg på ’Dagens Pollental’ i App Store eller på Google Play, og så har du altid de aktuelle pollental og varslinger lige ved hånden.

FAKTA: Gode råd til dig med pollenallergi
Når der er sæson for pollen, er det umuligt helt at undgå de mikroskopiske pollenkorn, som florerer i luften. Derfor er det vigtigt, at man får den rette medicinske behandling i sæsonen for at holde symptomerne under kontrol. Du kan desuden følge disse gode råd til at mindske generne i hverdagen.

  • Hold øje med Dagens Pollental og Pollenvarsling.
  • Brug solbriller eller cykelbriller, så du får færre pollen i øjnene.
  • Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
  • Tør dit tøj i tørretumbleren i pollensæsonen, så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj.
  • Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk