Hussælger overlader bolden til køber

Hus og have:

Hussælger overlader bolden til køber - og sidder tilbage med tab.

Du bør som hussælger, som det første bestille en tilstandsrapport og energimærke hos en bygningssagkyndig og energikonsulent, inden du kontakter din ejendomsmægler.

Så klar er meldingen fra byggesagkyndig Kenneth Madsen, indehaver af Total-Tjek i Haderslev, som har specialiseret sig i at lave tilstandsrapporter og energimærker.

” Hvis du kontakter den bygningssagkyndige og energikonsulenten sent i forløbet, bruger køber ofte rapporterne til at presse prisen på huset langt ned”

En tilstandsrapport kan somme tider afslører et eller flere forhold, som køber/sælger ikke kender til, fortæller Kenneth Madsen, som derfor undrer sig over, at han ikke inviteres ud til hussælger, før ejendomsmægleren har været der.

”Når du vil sælge dit hus, er det optimalt, hvis du og ejendomsmægler kender husets tilstand i detaljer, før det prissættes. Får du udarbejdet en tilstandsrapport i god tid, får du som
sælger også mulighed for at udbedre forskellige forhold som er beskrevet i rapporterne, inden ejendomsmægleren fastsætter værdien og smider slagsopstillingen på hjemmesiden,” uddyber Kenneth Madsen.

Venter du for længe, koster det mange penge
Det kan være dyrt at overlade initiativet omkring tilstandsrapport og energimærke til andre.
Det viser en undersøgelse, som analysebureauet YouGov har fortaget for Total-Tjek blandt 504 adspurgte hussælgere mellem 18 og 74 år

Undersøgelsen viser, at 41 procent af de adspurgte oplevede, at husets tilstandsrapport blev brugt til at presse prisen ned sent i processen. 1 ud af 10 tilfælde, svarende til 50 hussælgere, blev presset over 100.000 kr. - alene på grund af tilstandsrapporten og energimærket.

”Omfangets størrelse overrasker mig, og derfor kan jeg slet ikke forstå, at rapporterne ikke er det første, man som hussælger får lavet,” fortæller Kenneth Madsen.

Total-Tjek håber, at flere hussælgere vil bruge den bygningssagkyndige og energikonsulent som medspiller og ikke som modspiller.

Ved at få udarbejdet rapporterne som det første undgår du forhandlinger baseret på tilstandsrapporten og energimærket. Som sælger kan du overfor køber sige at prisen på huset er fastsat i henhold til de fejl og mangler som er beskrevet i rapporterne.

Gode råd når du vil sælge dit hus
- Få lavet tilstandsrapport og energimærke, inden du inviterer ejendomsmægleren ud
- Vurdér om du kan udbedre nogle forhold, så huset er i så god stand som muligt, når mægler kommer
- 8 ud af 10 vil selv bestille tilstandsrapporten og energimærke, hvis de vidste, at de kunne spare penge.
- Bestil selv rapporterne - det er nemt, og du sparer typisk mellem 25-50 procent . Du kan finde en lokale byggesagkyndige ved en simpel søgning på nettet.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk