Gør dit hjem mere trygt inden ferien

Hus og have:

En række enkle og gode råd fra Falck kan give en mere bekymringsfri ferie
Besøg af ubudne gæster eller våde kældre som følge af regnskyl er nogle af de ubehagelige overraskelser, mange danskere hvert år vender hjem til efter en ferie. En række enkle forholdsregler kan dog sænke bekymringsfaktoren på ferien.

”Der findes en række nemt udførlige og gode råd, der kan mindske sandsynligheden for både indbrud og oversvømmelser, så man kan tage på ferie med en mere tryg fornemmelse”, siger Ghita Pedersen, der er servicechef i Falck.

Gode forholdsregler mod indbrud

Juli er sammen med juleperioden indbrudstyvenes højsæson. Når man drager af sted på sommerferie, er det vigtigt, at man sørger for, at huset ikke ser forladt ud.

  • Sørg for at din lås er af en kraftig og god kvalitet. De fleste indbrud sker gennem døre.
  • Lav evt. en aftale med en nabo eller en bekendt om at tømme postkassen.
  • Tænd- og slukure kan give indtryk af, at der er nogen hjemme.
  • Få naboen til at smide lidt affald i din skraldespand af og til, så den ikke står tom i længere tid.
  • Få nogen til at slå dit græs.
  • Lås redskabsskuret. Haveredskaber bliver ofte brugt til indbrud.

Gode forholdsregler mod oversvømmelser

Også risiko for oversvømmelse som følge af heftigt regnvejr er et sommerfænomen. I 2011 fik over 130.000 bygninger vandskader, viser tal fra forsikringsbranchen.

Det vigtigste råd er, at man sørger for, at tagrender, nedløbsrør og -brønde samt afløbsriste er rensede, så vandet frit kan løbe væk. Det er også muligt at få en såkaldt højvandslukker monteret i sit afløb, så vandet kun kan løbe ud af det og ikke den anden vej. Den kan dog også blive tilstoppet, så den skal også renses og efterses. Er man nødt til at opbevare værdier i kælderen, så kan det med fordel klodses op til godt over gulvhøjde.

En anden mulighed, der kan sænke risikoen for vandskader og indbrud er at få en alarm. Falck har en alarmløsning med eksempelvis følere til brand, gas, indbrud og oversvømmelser. Er uheldet ude kan man hos Falck også få hjælp til at tømme kælderen for vand.

”Falck Alarm dækker både naturgas, kulilte, brand, indbrud og oversvømmelser og kan skrues sammen efter behov. Dermed kan man sikre sig præcis mod det, der er relevant for en selv”, siger Ghita Pedersen.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk