Er din tagrende klar til sommerens regnskyl?

Hus og have:

Juni er er et godt tidspunkt at tjekke sine tagrender på. Det er især en god idé, fordi de seneste års voldsomme regnskyl om sommeren har medført store ødelæggelser på huse og bygninger overalt i landet.

Og alt tyder på, at fremtidens klima bliver varmere og mere ekstremt. Siden 1873 er temperaturen i Danmark steget med 1,5 grader. I samme periode er nedbøren steget med 15 procent.*)

- Et af de mest almindelige problemer, som husejerne oplever under et skybrud, er vand, der kommer ind under tagkonstruktionen - simpelthen, fordi tagrenderne ikke kan følge med. Det skyldes enten, at de er monteret forkert eller er fyldt med blade og skidt. Men begge dele kan faktisk løses på kort tid. Udover at gøre tagrenden ren, skal man tjekke, at tagrenden ikke har bagfald. Og man kan måle med vaterpas, at hældningen er korrekt ned mod afløbet, siger produktingeniør Niels Ambæk, Plastmo.

Nemt og hurtigt

Det behøver ikke være et stort projekt at udskifte sine tagrender. En tagrende fra Plastmo skal nemlig monteres med bagkanten først, så man slipper for at bryde det nederste af taget op. Ligesom det er muligt at genbruge de fleste gamle rendejern og blot skjule dem med rendejernskapsler

Tagrende guide

Plastmo har forskellige typer tagrender, der alle er tilpasset det omskiftelige danske vejr. Tagrenderne fås i plast, aluzink, stål, stål plus, zink eller kobber. På www.plastmo.dk kan man finde Plastmo Tagrende Guide, hvor man kan få vejledning til valg af materialer, så det passer til klimaet for husets beliggenhed

Og med Plastmo Tagrende beregner får man hurtigt en komplet liste over materialerne til husets nye tagrender. Beregneren findes også på www.plastmo.dk .

Det er muligt at montere Plastmo Tagrender hurtigt og tæt med lim. Plastmo giver op til 25 års garanti på tagrender.

Monterede selv

Hos familien Aasbjerg Petersen i Valby havde tagrenderne på murermestervillaen fra 1924 efterhånden 40-50 år på bagen. De var slidte og utætte. Familien besluttede derfor at investere i nye tagrender.

- Jeg havde besøg af en håndværker, som anbefalede, at vi fjernede den nederste række tegl på taget for at få plads at montere en ny tagrende, siger Tais Aasbjerg Petersen, der syntes, at det lød som en dyr løsning.

Han fandt ud af, at det kunne gøres lettere, da han tjekkede Plastmos hjemmeside, der har en præcis beskrivelse af, hvordan man griber monteringen an – uden at skulle fjerne den nederste del af taget.

- Det var beskrevet så enkelt, at jeg besluttede at købe en Plastmo Zink Tagrende og selv montere den. Jeg downloadede monteringsvejledningen på min Ipad og fulgte den uden problemer. I alt brugte jeg 10 timer på udskiftningen. Faktisk brugte jeg mere tid på at tage den gamle tagrende ned end på at montere den nye fra Plastmo. Jeg er imponeret over, hvor let det gik, og at jeg – som ikke er håndværker - kunne klare det hele selv. I dag ser vores villa super godt ud med de nye zink tagrender, som vil patinere flot med tiden, siger Tais Aasbjerg Petersen. 

*) Jf. klimatilpasning.dk – som redigeres af Naturstyrelsen

 

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk