Danskernes trappefavoritter

Hus og have:

Trappesalget boomer i den lyse tid: Her er 2015-favoritter

Foråret og sommeren er højsæson for trappeudskiftning, og hvert år byder på nye tendenser. Ifølge trappeproducent hitter i 2015 især glas, rustfrit stål, integreret belysning og stavparket.

Boligindretning er en folkesport, og danskerne bruger uhyrlige summer på at få deres hjem til at tage sig helt rigtigt ud. Også inden for trapper er der klare modetendenser. – Hvor traditionelle trapper med trægelændere tidligere var det største hit, er især trætrapper med glassider og rustfri stålgelændere lige nu populære blandt danskerne, forklarer Jesper Andersen, der er konsulent hos fabrikken VejleTrappen.

– Mange folk søger et minimalistisk præg, når de skal vælge trapper til nybyggeri. Der bliver bygget en del funkisinspirerede boliger i disse år, og dér passer glastrapper godt ind, fortsætter Jesper Andersen.

LED-lys og stavparket hitter

Fagmanden pointerer også, at trapper med indbyggede LED-lyskilder er blevet et stort hit i 2015. Desuden er der sket noget helt nyt i mange danskeres valg af trin:

– Hidtil har vi i Danmark svoret troskab til gennemgående stave, når vi skulle vælge trætrin. Men i den seneste tid har flere og flere valgt parketløsningen, hvor det enkelte trin er opbygget af en række forskellige stykker træ. Tidligere har vi ikke tilbudt denne model, da trappebranchen har været lidt konservativ. Men løsningen er et godt alternativ til plankerne da folk jo ofte har parketgulve i deres huse, og det giver jo nogle muligheder for at lave en kvalitetstrappe, der henvender sig til et stort publikum.

Når det kommer til ældre villaer fra eksempelvis 50’erne eller 60’erne, vælger danskerne stadig en traditionel trætrappe, der stilmæssigt passer ind. Ifølge Jesper Andersen er der her stort fokus på æstetikken i trappevalget: – mange huse fra den tid har bøge- eller asketræsgulve, og det er derfor vigtigt for mange, at trappen matcher det udtryk.

Større appetit på kvalitetstrapper

Sammen med resten af byggebranchen har trappeproducenterne været udfordret de seneste år, hvor især nybyggeri har været på vågeblus. Men som mange andre steder i økonomien er der også forårstegn i trappebranchen. VejleTrappen, der leverer både serieproducerede og skræddersyede løsninger til danskerne, kan nemlig mærke en stigende efterspørgsel efter de ekstraordinære løsninger.

– Den stigende interesse for glastrapper er i sig selv et udtryk for en større forbrugslyst, da de er dyrere end trætrapper. Omkring halvdelen af vores kunder er meget prisbevidste, mens den anden halvdel stort set er ligeglade med prisen, hvis bare resultatet er tilfredsstillende, forklarer Jesper Andersen.

Trappemanden oplyser, at der i starten af 2015 har været en sand eksplosion i antallet af kundehenvendelser, og det peger i retning af, at de gode tider varer ved.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk