Danskerne vil ha’ plæneklippere med batteri

Hus og have:

Foråret er i fuld gang, og det betyder jævnlige ture med plæneklipperen. Men hvor benzindrevne plæneklippere tidligere har været haveejernes altdominerende favoritmaskine, tegner der sig nu et andet, og mere miljørigtigt, billede i de danske haver.

I SILVAN-Kæden oplever man en klar ændring i danskernes præferencer, når det kommer til valg af plæneklipper. Mens salget af benzindrevne plæneklippere ligger på niveau med tidligere år, er salget af de såkaldte Akku-maskiner, altså batteridrevne plæneklippere, steget eksplosivt de senere år. Og det er der ifølge Klaus Jensen, haveansvarlig produktchef i SILVAN, flere gode grunde til.

”De tilbagemeldinger, vi får fra kunderne, går hovedsagligt på, at Akku-maskinerne er nemmere at håndtere, fordi de ikke er så tunge. En anden fordel er, at batteriet passer til andre havemaskiner inden for samme mærke. Du kan altså bruge samme batteri til din plæneklipper, løvsuger eller hækkeklipper. Derudover er de støjsvage sammenlignet med benzinklipperne, og de forurener ikke. Det miljømæssige aspekt ligger generelt forbrugerne meget på sinde og er noget, vi mærker tydeligt på efterspørgslen af miljøbevidste varer ude i varehusene”, siger Klaus Jensen.

Få mest ud af batteriet
Vælger du en batteridrevet plæneklipper, kan du med få forholdsregler sikre batteriet lang levetid. Akku-batterierne tåler nemlig ikke frost, så det er en god idé at tage batteriet med indenfor i stedet for at opbevare det i haveskuret vinteren over. Derudover er det vigtigt, at du oplader batterierne korrekt.

”Der findes overordnet set to forskellige typer batterier til Akku-maskiner, Li-Ion og NiCd – og de skal plejes på forskellige måder. NiCd-batteriet skal du aflade helt og aldeles, inden du lader det op igen, mens Li-Ion-batteriet faktisk har bedst af at klatlade”, siger Klaus Jensen.

Alle SILVAN-butikker har fuldt udstyrede havecentre med forskellige typer plæneklippere, gødningsprodukter, græsfrø og diverse til haven.

Fakta om SILVAN
Det første SILVAN byggemarked i Danmark åbnede i Slagelse i 1968. SILVAN er med sine nu 45 butikker og webshop Danmarks største forhandler til private på gør-det-selv-markedet. SILVAN og silvan.dk er en del af DT Group A/S, som med sine godt 485 forretninger og 10.000 ansatte er Europas største forhandler og distributør af byggematerialer og VVS til professionelle og private.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk