Besparelser i sigte for boligejere

Hus og have:

Mere end hver tiende som er på udkig efter en ny bolig mener, at varmekilden er uvæsentlig, når man køber bolig. Det viser en ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk. Men ifølge Gyrstinge VVS er der er store besparelser at hente for boligejere, der prioriterer boligens varmekilde og tænker langsigtet.

Mange boligsøgende stirrer sig blinde på varmeregningen i jagten på den perfekte opvarmningsmetode. Således mener mere end hver tiende danske boligsøgende, at varmekilden er ligegyldig i forbindelse med boligkøb. Det viser en ny brugerundersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er et problem, mener energirådgiver Thomas Olsen fra Gyrstinge VVS, som peger på, at selve varmekilden kan være en afgørende faktor, hvis energiforbruget og dermed varmeregningen skal holdes nede.

 

Årlig besparelse på over 13.000 kroner

Det er helt naturligt, at boliginteresserede ser på beløbet i bunden af varmeregningen, når de skal vurdere boligens varmekilde, men helt så enkelt er det desværre ikke:

”Det kræver en individuel vurdering af den enkelte bolig for at finde den rette opvarmningsmetode. Men varmepumper er en af de løsninger, som kan give store besparelser, hvis man for eksempel udskifter et gammelt oliefyr - faktisk helt op til 13.254 kroner kan der spares årligt ved at vælge den mest energieffektive luft/vand varmepumpe, som er fra Bosch,” siger Thomas Olsen fra Gyrstinge VVS.

Men også her skal man være opmærksom på det valg man træffer, for over en 15 årig periode kan man gå glip af en besparelse i omegnen af 30.000 kr. ved at vælge en mindre energieffektiv luft/vand varmepumpe ifølge beregninger fra Bosch Termoteknik.

Hvis man som boligejer har et hus, som opvarmes af gas og ønsker at skifte til et nyt og mere energibesparende gasfyr, skal man også være opmærksom ved udskiftningen. Thomas Olsen forklarer: ”Sammenligner man de 8 mest solgte gasfyr på markedet, er der faktisk 14,1% større besparelsespotentiale allerede det første år ved at vælge det mest energieffektive gasfyr frem for det mindst energieffektive. Over 15 år kan det løbe helt op i næsten 15.000 kr., som man kan gå glip af ved ikke at tænke langsigtet”.

 

Nye krav til varmeløsninger fra september 2015

For boligsøgende og boligejere, der netop nu spekulerer i, hvordan man opvarmer sin bolig klogest muligt, giver det god mening at orientere sig om de nye EU-regler om energimærkning af varmekilder, som træder i kraft per september 2015.

For at nedbringe produkters energiforbrug stiller EU krav – de såkaldte ecodesign-krav – så de mindst energieffektive produkter bliver fjernet fra markedet. Det vil sige, at alle gasfyr, varmepumper og varmeløsninger i det hele taget skal opfylde de tekniske krav fra EU.

Mærkningen skal gøre det lettere for slutbrugeren at sammenligne produkter og vælge det rigtige ud fra mærkningen – ligesom man kender det fra vaskemaskiner og køleskabe i dag.

Derfor er der endnu mere grund til at undersøge varmekildernes holdbarhed i henhold til både EU-regler, energieffektivitet og miljøvenlighed.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk