Et nederlag med stor ære

Håndbold:

En udebanetur til Fredericia er aldrig en nem størrelse, og i denne sæson er opgaven kun blevet sværere.

FHK har oprustet kraftigt i håbet om at rykke direkte op, og de lever op til deres favoritværdighed. Senest blev det til en sejr over TM Tønder, og fredag aften skulle oprykningsdrømmene styrkes med en sejr over nummer 3 – Skive fH.

I den moderniserede thansen Arena var der fyldt godt op på tribunerne, og det var også hjemmeholdet der kom bedst fra land. Med en kontra fra Jakob Frederiksen satte han gang i hjemmepublikummet, og det var et udehold der haltede en smule efter de første 10 minutter.

Selvom at der var for mange afbrændere i det offensive spil, så havde Fredericia også svært ved at få bolden prikket ind i deres etablerede angrebsspil.

Specielt midterblokken fik sat fine parader, men også Tobias Jørgensen viste flere gode indgreb defensivt. Det virkede til at hjemmeholdet gerne ville ind og ligge det første pres på fødselaren Rasmus Hansen, men det tog han godt imod, selvom det blev til en enkelt udvisning i starten af første halvleg.

Ved pausen var hjemmeholdet foran med 12-8, så man kunne ikke sige så meget til den defensive præstation. Mads Meldgaard stod ved sidebyttet med en redningsprocent på 44, og i angrebet var det blevet til 21 afslutninger. Havde det ikke været for en meget varm Jimmi Andersen i Fredericia-målet, havde det også været helt lige.

Anden halvleg bød atter på en lige forestilling, og distancen kunne snildt være halet ind i et par overtalssituationer – blandt andet i en situation Daniel Guldsmed på en frikastsituation fik en Fredericia-spiller til at gå for tidligt frem, og derfor trak endnu en udvisning.

Stille og roligt steg stemningen i hallen, og hjemmebanepublikummet kunne mærke denne kamp levede til fulde. En uvant situation for Fredericia, og flere fortalte det var en unormal situation for de ellers så sejrsvante sydøstjyder. Skive havde fået gang i angrebet, og hjemmeholdet var presset i en grad der sjældent er set på egen bane. Specielt Daniel Guldsmed fandt rummene inde på stregen, og med stillingen 20-19 11 minutter før tid levede topkampen for alvor.

En timeout med 10 minutter igen havde ikke den ønskede virkning, for en teknisk fejl efterfulgt af overtrådt sendte hjemmeholdet fra 21-19 til 23-19. Også Emil Tellerup havde gjort sit indtog i målet. Mareridtsperioden hed 0-3 på bare tre minutter, og igen kaldte Ole Bitsch til samling – den sidst mulige fra udeholdet. Nede med 24-19 og 7 minutter igen lignede det at Fredericia levede op til deres favoritværdighed.

Og selvom der blev forsøgt et desperat forsøg i at hente FHK, så kostede det et par scoringer i tomt mål. Slutresultatet på 29-24 var også et resultat af et Skive-mandskab der satsede, men som kunne se tilbage på et opgør man havde stor ære af. Skuffelsen var naturlig, men når man lige sunder sig, så viser det at Skive for alvor kan være med hvor det er sjovt.

Med nederlaget er førstepladsen reelt udenfor rækkevidde, men det betyder langtfra sæsonen er slut. Nummer 2 og 3 i 1. division mødes i en bedst-af-tre-serie om at spille de vigtige oprykningskampe mod taberen af liganedspillet - igen i en bedst-af-tre-serie, og den samlede vinder kan se frem til en status som ligahold den kommende sæson. I begge serier spilles der først til tre point, så det bliver næppe nemt, men Skive fH kæmper for chancen.