​Nu kommer de første Telenor-kunder på Norlys’ fibernet

Foto: Pixabay
Gadgets og teknologi:

Fra i dag kan Telenor tilbyde højhastighedsbredbånd via fibernet til over 300.000 adresser i Nord- og Midtjylland. Det er resultatet af en ambitiøs aftale mellem Telenor, Norlys og OpenNet.

Med aftalen kan Telenor nu tilbyde både eksisterende og nye kunder i store dele af Midt- og Nordjylland lynhurtigt fiberbredbånd. Sidste år fusionerede Eniig og SE og blev til Norlys, og det er i første omgang kunderne i det tidligere Eniig-område, som nu får glæde af, at Telenor nu er ”live” på fibernettet.

Frihed til selv at vælge leverandør
”I dag er en god dag både for Telenor og internetkunder i Midt- og Nordjylland, som nu kan se frem til højere internethastigheder og attraktive priser. Det giver erhvervs- og privatkunder i området frihed til at vælge leverandør og digitale løsninger til netop deres behov. Mange sætter pris på at kunne samle mobil- og internetforbindelser hos én udbyder. Det får de nu mulighed for, og det kan spare en virksomhed eller en familie for et pænt beløb hver måned,” siger Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor.

Med fiberadgang til flere end 300.000 nye husstande får Telenor en styrket position på fiber- og bredbåndsmarkedet i Nord- og Midtjylland og ser frem til at kunne tilbyde attraktive fiberprodukter. Det vil gavne forbrugerne – og således også de midt- og nordjyske andelshavere, som nu får adgang til et bredere udvalg af internet- og teleprodukter.

”Vi er glade for, at aftalen med Telenor nu er i drift. Åbningen af nettet giver kunderne flere attraktive produkter at vælge fra blandt internet-, tv -og teleudbydere. Vi fortsætter udrulningen af fibernettet for fuld kraft og når forbi 50.000 nye adresser i 2020. Vi har en ambition om at tilbyde højhastighedsinternet til samtlige andelshavere i Norlys senest ved udgangen af 2023, og det er godt for både Telenor og andre, som gerne vil levere indhold til vores fibernet,” siger Torben Poulsen, der er direktør i Norlys.

Åbne fibernet gavner branche og forbrugere
Det er OpenNet, som har stået for implementeringen af aftalen, og Telenors bestillinger aktiveres via OpenNets uafhængige brancheplatform. I Telenor har man en forventning om, at flere lokale fiberselskaber rundt om i landet vil følge samme fremgangsmåde og åbne for lokale fibernet på OpenNets velprøvede platform. Det vil forbedre produkterne og styrke konkurrencen til fordel for både kunder og andelshavere.

Direktør i OpenNet, Henrik Møller Nielsen, glæder sig over, at teknikken nu er på plads, så Telenor kan byde kunderne velkommen i et område, som arealmæssigt svarer til cirka en fjerdedel af Danmark.

”Fibernettet er en livsnerve til mange lokalområder, og adgang til lynhurtigt og stabilt internet bliver stadig vigtigere for både private og erhvervsliv. Tidligere på året var OpenNet katalysator for en aftale mellem Telenor og Nord Energi, som forventes i drift i efteråret 2020. Telenor vil således have adgang til knap en halv million potentielle kunder i Jylland, og det er vi faktisk stolte af at have medvirket til,” siger han.

Åbningen af Norlys’ fibernet for Telenor-kunder gælder fra i dag i følgende byer inklusiv de fleste områder imellem de nævnte byer:

  • Herning
  • Hobro
  • Holstebro
  • Horsens
  • Silkeborg
  • Skive
  • Viborg
  • Aalborg (syd for Limfjorden)

Om Telenor
Telenor er Danmarks næststørste mobil- og internetselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og Asien, og på verdensplan har 172 millioner kunder. I Danmark er der ca. 1.400 medarbejdere og 57 butikker fordelt over hele Danmark, der hver dag gør deres yderste for at gøre det nemt for kunderne at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet.

Om Norlys
Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 709.000 andelshavere, ca. 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er virksomheden Danmarks største energi- og telekoncern. Norlys ejer Stofa og Boxer og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.

Om OpenNet
OpenNet er et selskab, der blev stiftet i 2018 af energiselskabet Eniig med henblik på at etablere en fælles uafhængig indgang til fiberselskabernes åbning af nettene. OpenNet har som mål at samle branchen i en fælles løsning, og har allerede aftaler med TDC/YouSee, Altibox, Eniig, SE, Nord Energi, Thy-Mors Energi og Kviknet.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk