Du kan stadig se analog tv

Gadgets og teknologi:

Mens YouSee netop har meldt ud, at de slukker for det analoge signal, vil Waoo! og EnergiMidt fortsat give alle kunder mulighed for at se TV, uanset om de har et digitalt eller analogt TV.

Det vakte en vis opsigt, da YouSee meddelte, at de slukker for de analoge TV-signaler i 2016. I 2009 var YouSee ellers ude at sige, at de var overbeviste om, at de fortsat ville have mange analoge kanaler de kommende 8-10 år, men nu trækker de altså stikket.

YouSee lukker for signalet for at skabe mere plads på kabelnettet og sikre, at de har kapacitet til den øgede streaming og brug af andre digitale tjenester. Det får imidlertid ikke Waoo! og EnergiMidt til at overveje at foretage samme manøvre:
- Fibernettet har, i modsætning til kabelnettet, rigelig kapacitet til at bevare det analoge TV-signal, og vi har afsat en særskilt, dedikeret båndbredde til TV, så vi ser ingen grund til at lukke for signalet nu, når der stadigvæk er en relativt stor mængde analoge TV-apparater i brug i de danske hjem, siger Lars Kofoed Sørensen, forretningschef i EnergiMidt Fiberbredbånd.

95 procent af danskerne har et digitalt TV, men de analoge TV-apparater udgør ifølge Gallup stadigvæk godt otte procent af danskernes aktive TV-apparater, så behovet for at kunne modtage analoge signaler er stadig til stede.

- I mange husstande ryger de lidt ældre TV-apparater jo typisk i børneværelset, soveværelset eller køkkenet, når familien køber nyt til stuen, og det er nok også i høj grad her vi finder de tilbageværende analoge TV-apparater. Vi vil ikke tvinge vores kunder til at købe nyt udstyr eller miste muligheden for at se TV i hjemmets andre rum, så vi investerer fortsat i at indkøbe og drive udstyr, der kan omforme digitale signaler til analoge, slutter Lars Kofoed Sørensen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk