Apple præsenterer nye miljøtiltag i Kina

Gadgets og teknologi:

Apple har meddelt, at virksomheden udvider sine initiativer til vedvarende energi og beskyttelse af miljøet i Kina, herunder et nyt flerårigt projekt med WWF Verdensnaturfonden, der skal styrke det bæredygtige skovbrug i Kina. Formålet med det nye skovbrugsprogram er at beskytte et skovareal på over 400.000 hektar til bæredygtig produktion af masse, papir og træprodukter.

Apple har et mål om at opnå en energineutral indvirkning på verdens beholdning af bæredygtig jomfrufiber og forsyne hele dens globale drift med 100 % vedvarende energi.

“Skove kan, ligesom energi, være vedvarende ressourcer,” udtalte Lisa Jackson, Apples vicedirektør for miljørelaterede initiativer. “Vi mener, at vi kan drive vores virksomhed med naturlige, vedvarende ressourcer, og vi sørger for at beskytte – og skabe – et bæredygtigt skovbrug, der er så stort som nødvendigt for at producere jomfrupapiret til vores produktemballage. Det er et vigtigt skridt mod vores mål og vores forpligtelse til at efterlade en bedre verden end den, vi overtog.”

Apple meddelte også, at virksomheden har til hensigt at udvide sine brancheførende, vedvarende energiprojekter til produktionsanlæg i Kina.

“Vi sat et eksempel ved at gøre vores datacentre, butikker og virksomhedskontorer miljøvenlige, og vi er klar til at bane vejen for en nedsat CO2-udledning fra produktionen,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Faktisk vil det tage flere år, men det er et vigtigt arbejde, der skal gøres, og Apple står i en enestående position, når det drejer sig om at tage initiativ for at nå et så ambitiøst mål. Det er et ansvar, vi tager på os. Vi er glæder os over at kunne arbejde sammen med ledere i vores forsyningskæde, som vil føre an i den kinesiske miljøforandring.”

Dagens meddelelse kommer tre uger efter, Apple lancerede sit første store solcelleprojekt i Kina. Solcelleanlæg i Sichuan-provinsen vil producere langt mere energi end det, der skal bruges til at forsyne alle Apples virksomhedskontorer og egne butikker i Kina.

Apple har slået sig sammen med Leshan Electric Power Co., Sichuan Development Holding Co., Ltd, Tianjin Tsinlien Investment Holding Co., Ltd, Tianjin Zhonghuan Semiconductor Co., Ltd, og SunPower Corporation i projektet, der omfatter to solcelleanlæg på hver 20 megawatt. Projektet vil i alt producere op til 80 mio. kilowatttimer miljøvenlig energi om året, hvilket svarer til det, der skal bruges til at forsyne 61.000 kinesiske hjem med strøm. Dette er miljøvenlig energi, der føjes til nettet, og som ellers ikke ville eksistere.

Solcelleprojekterne blev omhyggeligt udarbejdet til at minimere deres miljøbelastning og beskytte de græsgange, der bruges af yakoksebestanden, hvilket også er vigtigt for den lokale økonomi. I dag drives 87 % af Apples globale aktiviteter af vedvarende energi, og solcelleprojektet i Sichuan-provinsen vil bringe Apple endnu tættere på dens forpligtelse til at nå op på 100 %.

“Apples støtte til dette projekt og virksomhedens lederskab viser, at det ikke kun er godt for samfundet at beskytte skovene, men også for erhvervslivet”, sagde Lo Sze Ping, administrerende direktør for WWF Kina. “Gennem dette samarbejde mellem vores to organisationer forsøger vi at reducere Kinas fodaftryk i naturen ved at være med til at producere mere træ gennem bæredygtigt skovbrug inden for landets egne grænser. Dette er yderst vigtigt for Kina, der er verdens største importør af tømmer. Vi håber på, at dette vil blive katalysator for en ny type virksomhedsledelse, som sætter bæredygtigt skovbrug og en mere effektiv og miljøvenlig brug af verdens papirressourcer på dagsordenen.”

Apple i Kina

Apple driver 19 virksomhedskontorer og 22 Apple-butikker i Kina, herunder Hongkong, der beskæftiger 8000 personer direkte. Apple har i alt været med til at skabe og understøtte over 3 mio. stillinger i Kina, herunder mindst 1,5 mio. stillinger i forbindelse med udvikling af iOS-apps og andre stillinger relateret til iOS-økosystemet.

Udviklere i Kina har tjent over 3,4 mia. dollars gennem det verdensomspændende salg af apps i App Store, hvor over halvdelen af dette beløb blev betalt alene inden for de seneste 12 måneder. Den del af App Store-omsætningen, der indtjenes af Kinas udviklere, vokser hurtigere end noget andet større marked i verden.

 

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk