Apple opdaterer Final Cut Pro X, Motion og Compressor

Gadgets og teknologi:

Apple opdaterede i dag Final Cut Pro X, Motion og Compressor, som nu indeholder nye funktioner til grafikanimation og vigtige forbedringer til hurtigere videoredigering, pakning og levering.

Final Cut Pro 10.2 introducerer fantastiske 3D-titler, der er lette at bruge, forbedret afmaskning til farvegraduering og effekter, og indbygget support af flere kameraformater, samt GPU-accelereret RED RAW-behandling. Motion 5.2 gør 3D-titlerne endnu mere kraftfulde, idet det bliver muligt at skabe skræddersyede materialer og miljøer, og udgive dem med det samme i Final Cut Pro X. Compressor 4.2 gør det let at pakke en film med henblik på salg i iTunes Store.
 
“Lige fra instruktøren af de helt store Hollywood-filmsucceser til den debuterende filmmager ændrer Final Cut Pro X den måde, vi redigerer film på i dag,” sagde Philip Schiller, Apples senior vice president for Worldwide Marketing. “De opdaterede versioner af Final Cut Pro X, Motion og Compressor gør det endnu lettere at redigere, navngive og pakke alt fra korte videoer til spillefilm.”
 
“Vi var vilde med at bruge Final Cut Pro X til at redigere Focus,” sagde Glenn Ficarra og John Requa, der var medinstruktører på spillefilmen Focus fra 2015. “Vi fandt de endelige titler til filmen direkte i Final Cut Pro, og den nye 3D-tekstning og effektfunktioner giver os mulighed for at gå skridtet videre med in-app-grafik. Vi bruger det nye Final Cut Pro til vores næste spillefilm.”
 
Med Final Cut Pro 10.2 kan videoklippere nemt skabe fantastiske 3D-titler ved at trække og slippe, og det leveres med simple skabeloner til hurtigt at komme i gang samt filmskabeloner med indbyggede baggrunde og animationer. Brugere kan vælge mellem et sæt tekststile, så de kan skræddersy den måde, deres titler ser ud, med hundredvis af kombinationer af materialer, lys og rammer, og med det samme konvertere 2D-titler til 3D og se ændringer i realtid.

Med Final Cut Pro 10.2 kan klippere også se op til fire video scopes samtidigt og opnå større præcision ved farvegraduering, og det indeholder forbedrede Shape-masker på alle effekter, der kan gemmes som forudindstillinger for hurtig adgang senere. Derudover har Final Cut Pro 10.2 indbygget understøttelse af endnu flere videoformater, herunder Panasonic AVC-Ultra og Sony XAVC-S, og gør arbejdet med RED RAW-filer hurtigere end nogensinde med GPU-accelereret kodning, afspilning og rendering – herunder støtte til to GPU´er på Mac Pro.
 
Videoklippere og eksperter i grafikanimation kan drage fordel af Motion 5.2, som tilbyder endnu flere muligheder for 3D-titler. Programmet giver nu brugere mulighed for at udvikle dynamiske titler med flere lys og kameraer samt scener i flere lag med 3D-titler, der kaster ultrarealistiske skygger og reflekser på andre objekter. Adskillige tredjeparter tilbyder endnu flere muligheder for smukke 3D-titler, og der kommer snart hundredvis af nye 3D-skabeloner fra udviklere, bl.a. Ripple Training, motionVFX og FxFactory – som alle arbejder problemfrit i de nye versioner af Motion og Final Cut Pro. Motion omfatter ligeledes 12 nye generatoreffekter, forbedrede klippunkter og bedre kontrolfunktioner til at skabe masker og figurer.
 
Compressor 4.2 gør det lettere end nogensinde at forberede en film til salg i iTunes Store. Vælg blot din film, forfilm, closed captions m.m., og Compressor danner en iTunes Store Package, som brugerne kan indsende til en iTunes Delivery Partner med henblik på salg i butikken. Compressor leverer ligeledes centrale forbedringer til kodning af opgaver, herunder hurtig GPU-rendering ved brug af “Send to Compressor” og hardware-accelereret multi-pass H.264-kodning på kompatible systemer.

Læs mere på Apples hjemmeside.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk