ResearchKit tilgængeligt for forskere

Gadgets og teknologi:

Apple bekendtgjorde i dag, at ResearchKit, et software-framework udviklet til forskning inden for medicin og sundhed, som hjælper læger, videnskabsmænd og andre forskere med at indsamle data hyppigere og mere præcist fra deltagere, som bruger mobile enheder, nu er tilgængeligt for forskere og udviklere.

De første forskningsapps, der blev udviklet med ResearchKit, undersøger astma, brystkræft, hjerte-kar-sygdomme, diabetes og Parkinsons syge og mere end 60.000 iPhone-brugere har tilmeldt sig i de første par uger, de har været tilgængelige i App Store.* Fra i dag kan forskere inden for medicin i hele verden bruge ResearchKit til at udvikle deres egne apps, og udviklere kan også  bidrage med nye forskningsmoduler til open source-frameworket.

“Vi er utroligt glade og opmuntrede over, hvordan  ResearchKit er blevet modtaget af læger og forskere samt deltagere, som bidrager til medicinsk forskning. Undersøgelser, som førhen tiltrak et par hundrede deltagere, tiltrækker nu titusindvis af deltagere,” siger Jeff Williams, Apples Senior Vice President of Operations. Forskere inden for medicin i hele verden udforsker nu aktivt, hvordan ResearchKit kan hjælpe dem med at undersøge flere sygdomme, og vi tror, at det vil påvirke den globale forståelse af helbred og sundhed enormt.”

Open source-frameworket giver alle forskere inden for medicin mulighed for at benytte sig af de første moduler i ResearchKit til at undersøge helbred og sundhed samt bedre at forstå sygdomme. Udviklere kan også bygge nye moduler baseret på open source-kode og stille dem til rådighed for ResearchKit. De første moduler, som kan tilpasses, tager hånd om de mest almindelige elementer i forskningsundersøgelser – deltagerens samtykke, spørgeskemaer og aktive opgaver.

Deltagerens samtykke: Deltagerens samtykke er et vigtigt element i forskningsundersøgelser, og med ResearchKit har forskere adgang til en visuel e-samtykkeskabelon, som kan tilpasses med henblik på at forklare detaljerne ved undersøgelsen og få deltagernes underskrifter. Dette modul gør det nemt for forskere at inkludere elementer såsom videosegmenter for at forklare undersøgelsen og en interaktiv quiz for at få bekræftet deltagerens forståelse af undersøgelsen. Spørgeskemaer: Spørgeskema-modulet stiller en standardbrugergrænseflade til rådighed, som gør det nemt at tilpasse spørgsmål og svar, der så kan udfyldes af deltagere i undersøgelsen og straks deles med forskere. Aktive opgaver: Aktive opgaver-modulet gør det muligt for forskere at samle flere måldata til deres undersøgelse ved at invitere deltagere til at udføre aktiviteter,  som genererer data ved brug af iPhones avancerede sensorer.

Det første Aktive opgaver-modul omfatter opgaver til måling af motoriske aktiviteter, fitness, kognition og stemme, og fordi frameworket er tilgængeligt som open source, kan forskerne tilføje endnu flere aktive opgaver til ResearchKit.

“ResearchKit kan måske hjælpe os med at nå ud til mennesker i hele verden, som gerne vil bidrage til forskningen inden for medicin, men ikke ved hvordan, eller hvordan man kan deltage”, siger Ricky Bloomfield, der er Director of Mobile Technology Strategy og adjunkt i Internal Medicine & Pediatrics ved Duke University. “Vores team af forskere lancerer nu udviklingen af en spændende ny undersøgelse med ResearchKit-frameworket, som vil sætte os i stand til at indsamle data hurtigt fra flere deltagere, end vi typisk kan nå ud til.”

“På grund af iPhones popularitet og den elegante implementering af samtykke, spørgeskema og indsamling af instrumentaliseret data, har ResearchKit et enormt potentiale til at føre an i transformationen af, hvordan vi involverer patienter i forskning,” siger Kenneth Mandl, MD, MPH, ved Boston Childrens´s Hospital Informatics Program. “Nu, hvor vi har adgang til ResearchKit-frameworket, kan vores team begynde med at tilpasse de første moduler og endda udvikle nye til netop vores studie.”

ResearchKit gør iPhone til et kraftfuldt værktøj i medicinsk forskning. Når brugeren giver tilladelse, kan ResearchKit-apps få adgang til data fra avancerede iPhone-sensorer såsom accelerometeret, gyroskopet, mikrofonen og GPS´en for at få indsigt i deltagerens aktivitetsniveau, motoriske handicap, hukommelse etc. ResearchKit arbejder problemfrit sammen med HealthKit, et software-framework, som Apple introducerede med iOS 8 for at give softwareudviklere mulighed for, at sundheds- og fitness-apps kan kommunikere sammen. Når brugeren giver tilladelse til det, kan ResearchKit-apps få adgang til forskellige data fra appen Sundhed, som f.eks. vægt, blodtryk, blodsukker og brug af astmainhalator, som måles af enheder og apps fra tredjeparter.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk