Apple løfter sløret for helt ny MacBook

Gadgets og teknologi:

Apple afslørede den helt nye MacBook, en ny serie af bærbare computere, som er blevet genopfundet på enhver tænkelig måde, så du nu kan vælge mellem de tyndeste og letteste Macs nogensinde.

Hver komponent i den nye MacBook er omhyggeligt nydesignet for at skabe en Mac, som med en vægt på godt 900 gram og er 13,1 mm tynd. Den nye MacBook har en fantastisk 12" Retina-skærm, som er den tyndeste på en Mac nogensinde, et tastatur i fuld størrelse i Apples eget design, som er markant tyndere og reagerer meget hurtigt, et helt nyt Force Touch-pegefelt, som tilfører Mac-computeren en ny dimension af interaktivitet, en utrolig kompakt USB-C-port til dataoverførsel, videoudgang og opladning i ét enkelt stik samt et nyt batteridesign, som udnytter hver millimeter plads optimalt for at levere batteritid til en hel dag. Og for første gang fås MacBook i tre flotte aluminiumfarver – guld, sølv og space grey.
 
“Apple har genopfundet den bærbare computer i form af den nye MacBook, og med en vægt på godt 900 gram og en tykkelse på 13,1 mm er det den tyndeste og letteste Mac nogensinde,” siger Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Hver eneste komponent i denne MacBook afslører en ny innovation. Med dens design uden blæser, den supertynde Retina-skærm og tastaturet i fuld størrelse, som er 34 procent tyndere end før, det helt nye Force Touch-pegefelt, den alsidige USB-C-port og et banebrydende, niveaudelt batteridesign er den nye MacBook simpelthen fremtiden inden for bærbare computere.”
 
Det nye MacBook-design, som kun måler 13,1 mm på det tykkeste sted, er utroligt nok 24 procent tyndere end MacBook Air-modellen med 11" skærm. Kabinettet er præcisionsfræset, helt uden overgange og udstyret med integrerede Wi-Fi-antenner, og topbeklædningen viser Apple-logoet i poleret, rustfrit stål. Denne MacBook fås i tre elegante farver – guld, sølv og space grey – og er den første MacBook med et kabinet helt i metal.
 
Et behageligt tastatur er altafgørende for Mac-oplevelsen, og designet af den nye Mac tager udgangspunkt i et helt ny tastatur i fuld størrelse. For at kunne få plads til et sådant tastatur i den utroligt tynde MacBook var det nødvendigt, at man startede helt forfra med at udvikle en ny funktionsmåde for bærbare computeres tastatur. Det nye tastatur er 34 procent tyndere og anvender en sommerfuglemekanisme, som er designet af Apple. Den er intet mindre end 40 procent tyndere end en traditionel saksemekanisme til tastaturer og alligevel fire gange så stabil, hvilket giver større præcision, uanset hvor din finger rammer tasten. Nye, kuppelformede kontakter, som sidder under hver tast, giver en jævn fornemmelse med hurtig respons, når man taster, og hver tast på det nye tastatur er separat baggrundsoplyst med sin egen separate LED, som leverer en præcist kalibreret, ensartet lysstyrke bag hver tasteknap.
 
Det perfekte match til et tastatur i fuld størrelse er en 12" skærm, og den nye MacBook har en fantastisk 12" Retina-skærm med et højde-bredde-forhold på 16:10. Med en tykkelse på kun 0,88 mm er den nye MacBooks Retina-skærm den tyndeste skærm på en Mac nogensinde. Fordi den har en større blændeåbning for hver pixel, er den nye Retina-skærm også ekstremt effektiv og bruger 30 procent mindre strøm end Retina-skærmene på de nuværende bærbare Mac-computere ved samme lysstyrke. Og med en opløsning på 2304 x 1440 fremstår tekst, billeder og film fantastisk skarpe. 
 
MacBook er også udstyret med det helt nye Force Touch-pegefelt, som tilfører Mac-computeren en ny dimension af interaktivitet. Det nye pegefelt har indbyggede tryksensorer, som gør, at du kan klikke hvor som helst, og få et ensartet og haptisk feedback med hurtig respons. Du kan endda tilpasse pegefeltets følsomhed ved at ændre, hvor meget tryk der kræves til at registrere hvert klik. Force touch-pegefeltet muliggør også en ny bevægelse kaldet dybde-klik, et klik fulgt af et tryk, der går lidt længere ned, til opgaver som at hente definitionen på et ord, hurtig visning af et kort eller at se preview af en fil. 
 
Ved at anvende samme formindskningsteknikker, som bruges i iPhone og iPad, har MacBook det mest kompakte logicboard i en Mac nogensinde – det er utroligt nok 67 procent smallere end 11" MacBook Air-modellens logicboard. Helt uden bevægelige dele og ventilationsåbninger blev den nye MacBook fra bunden designet til at være den første bærbare Mac-computer uden blæser for at give lydløs og effektiv ydeevne. MacBook er udstyret med den nye, 5.-generations Intel Core M-processor, som kører ved kun 5 watt, og Intel HD Graphics 5300. Disse højeffektive processorer arbejder sammen med optimeringer i OS X på en måde, der gør den nye MacBook til verdens mest energieffektive bærbare computer.*
 
Den nye MacBook har et banebrydende, niveaudelt batteridesign, som er lagt i separate lag, der er nøjagtigt tilpasset MacBooks glatte, kurvede kabinet. Resultater er, at den nye MacBook har 35 procent længere batteritid, end det normalt ville være muligt med traditionelle batterier, og leverer strøm nok til en hel dags brug med op til 9 timers trådløs webbrowsing og op til 10 timers afspilning af iTunes-film.**
 
Fordi den er designet til en trådløs verden er denne MacBook perfekt til opgaver såsom streaming af indhold fra din MacBook til dit HDTV via AirPlay, hurtig udveksling af filer med AirDrop eller brug af trådløse hovedtelefoner. MacBook er udstyret med de seneste trådløse teknologier, herunder indbygget 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.0, som giver en hurtig, trådløs forbindelse. 
 
Den nye MacBook er også udstyret med næste generations USB-C-port, som er utroligt lille, men også utroligt alsidig og endnu mere brugervenlig end før. Som ny industristandard understøtter USB-C opladning ved højere effekt, dataoverførsel med USB 3.1 Gen 1 (5 GB pr. sek.) og DisplayPort 1.2, alt sammen i ét enkelt stik, som kun kræver en tredjedel af den plads, en traditionel USB-port skal have.
 
Alle nye Mac-computere indeholder OS X Yosemite, en kraftfuld ny version af OS X, som er nydesignet og raffineret med et frisk, moderne look, effektive nye programmer og kontinuitetsfunktioner, der gør arbejde på tværs af Mac og dine iOS-enheder mere flydende end nogensinde før.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk